19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η IBM σταματά να εργάζεται σε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

1 min read
ibm face recognition jpg | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

AI (artificial intelligence) concept, machine learning, nanotechnologies and face recognition concept, Interactive artificial intelligence digital advertisement in event exhibition hall, CCTV camera

0
(0)

Loading

Ο επικεφαλής της IBM Arvind Krishna έστειλε επιστολή (μέσω Axios και CNBC ) στο Κογκρέσο, αποκαλύπτοντας ότι η IBM σκοπεύει να αποχωρήσει από την επιχείρηση αναγνώρισης προσώπου «γενικού σκοπού».

Η εταιρεία «αντιτίθεται σθεναρά» στη χρήση τεχνολογιών παρακολούθησης οι οποίες πολλές φορές υπόκειται σε «παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών». Αντ ‘αυτού, πρότεινε ότι τώρα ήταν η στιγμή για έναν «εθνικό διάλογο» όχι μόνο για το πώς πρέπει να χρησιμοποιείται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, αλλά και για το αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιείται καθόλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος υποστήριξε ότι το AI ήταν ένα «ισχυρό εργαλείο» για την επιβολή του νόμου, αλλά ότι η χρήση του πρέπει να γίνει υπό έλεγχο με ελεγμένες δοκιμές για προκατάληψη. 

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω διαμαρτυριών για την αστυνομική βαρβαρότητα και τις διακρίσεις, αλλά και της Clearview AI που έθεσε ζητήματα απορρήτου και ιδιωτικότητας.

Περισσότερες από μία αναφορές έδειξαν ότι τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου μπορούν να προκαλέσουν προκατάληψη έναντι των “έγχρωμων” και των γυναικών, ειδικά εάν τα δεδομένα εκπαίδευσης περιλαμβάνουν σχετικά λίγα άτομα από αυτές τις ομάδες. Και ενώ ορισμένα συστήματα αναγνώρισης προσώπου μπορεί να συσχετίζουν μόνο πρόσωπα, υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση και για τη δημιουργία προφίλ για να να εκφοβίσουν τους ανθρώπους ή να περιορίσουν με άλλο τρόπο την ιδιωτική τους ζωή.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα