24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Face Unlock στο Google Pixel 4 δουλεύει κανονικά και ενώ κοιμάστε!!!

1 min read
Pixel4 face unlock1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Έχουν περάσει ήδη 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPhone X με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (για ξεκλείδωμα του τηλεφώνου) καλούμενη Face ID και με την Google να ενστερνίζεται και αυτή αυτό το χαρακτηριστικό στο Pixel 4 και το Pixel 4 XL.

Η Google χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία αλλά σε τεχνικό επίπεδο λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά, γεγονός που το καθιστά γρηγορότερο από το Face ID αλλά όπως φαίνεται, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας στο ξεκλείδωμα προσώπου του Pixel 4.

Το ξεκλείδωμα προσώπου στο Pixel 4 και στο Pixel 4 XL μπορεί να ξεκλειδώσει με επιτυχία τη συσκευή σας όταν κοιμάστε ή όταν έχετε τα μάτια σας είναι κλειστά κι αυτό θα λέγαμε ότι δεν είναι και τόσο καλό.

Όπως φαίνεται και από την παρακάτω αναφορά το ξεκλείδωμα του προσώπου στη σειρά Pixel 4 είναι αξιοσημείωτα κατώτερο από το Face ID στις σειρές iPhone X / XS και iPhone 11.

Το Face ID απαιτεί τα μάτια ενός χρήστη να είναι ανοιχτά προτού ξεκλειδώσετε τη συσκευή. Στην πραγματικότητα, από προεπιλογή, το αναγνωριστικό προσώπου επίσης απαιτεί να βλέπετε την οθόνη για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας. Η Apple προσφέρει μια επιλογή για την εναλλαγή αυτής της λειτουργίας για να βελτιώσει τους χρόνους ξεκλειδώματος αλλά ακόμα και τότε απαιτεί τα μάτια του χρήστη να είναι ανοιχτά.

Pixel 4 Face Unlock

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επιλογή στο Pixel 4 (ενώ υπήρχε στις εσωτερικές δομές του Android 10) που να απαιτεί από τον χρήστη να έχει τα μάτια του ανοιχτά (δεκατέσσερα που λέμε) κατά το ξεκλείδωμα του προσώπου.

Η σειρά Pixel 4 προσφέρει μόνο ξεκλείδωμα προσώπου ως μέθοδο βιομετρικής πιστοποίησης. Εκτός από το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου, το ξεκλείδωμα προσώπου χρησιμοποιείται επίσης για να εξουσιοδότησετε συναλλαγές μέσω του Google Pay, πράγμα που σημαίνει ότι η ασφάλεια έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η Google πιθανότατα να βελτιώσει την ασφάλεια αυτού του μηχανισμού ξεκλειδώματος προσώπου και θα προσθέσει μια επιλογή που απαιτεί τα μάτια του χρήστη να είναι ανοιχτά με μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού για τη σειρά Pixel 4 αλλά μέχρι τότε αναμένουμε.

Πηγή: iphoneHacks.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα