26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES 2020: Η Dell παρουσιάζει τα Notebooks Concept Ori και Concept Duet

1 min read
dell concept ori concept duet ces 20201 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αυτό που στιγμάτισε το 2019 αναμφισβήτητα είναι τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα.


Τώρα ήρθε και η σειρά των φορητών αναδιπλούμενων laptops. Η Intel αποκάλυψε το υποτιθέμενο foldable φορητό υπολογιστή με Windows, η Lenovo ανακοίνωσε το αναδιπλούμενο ThinkPad X1 και τώρα είναι η σειρά της Dell να δείξει κι αυτή τα δόντια της με τα υποθετικά Concept Ori και το Concept Duet.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο τα laptops της Dell δεν είναι απλώς πτυσσόμενοι φορητοί υπολογιστές με Windows. Ναι το Concept Ori είναι ένας πτυσσόμενος φορητός υπολογιστής με Windows, αλλά το Concept Duet είναι ένας αναδιπλούμενος φορητός υπολογιστής με Windows με dual screen, παρόμοιο με το Surface Neo που παρουσίασε η Microsoft στο Surface Event πέρυσι.

Concept Ori

Το Concept Ori είναι ένα πτυσσόμενο φορητό laptop με μία οθόνη 13,3 ιντσών που μπορεί να αναδιπλωθεί και να γίνει πιο εύκολο στη μεταφορά του. Επιπλέον αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη ως μια μεγάλη οθόνη 13 ιντσών ή μπορείτε να τοποθετήσετε δύο παράθυρα, το ένα πλάι στο άλλο αν θέλετε να συγκρίνετε έγγραφα ή όταν θέλετε να προβάλετε πολλαπλά στοιχεία ταυτόχρονα στην οθόνη του φορητού σας υπολογιστή.

Concept Duet

Το Concept Duet, όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι κάτι περισσότερο από το Take Surface Neo. Έρχεται με δύο επιμέρους οθόνες που συγκρατούνται από τους μεντεσέδες του φορητού υπολογιστή.

Η Dell έδειξε πως μπορεί αυτή η διπλή οθόνη μπορεί να σας φανεί χρήσιμη και να σας διευκολύνει τη ζωή. Μπορείτε προφανώς να κάνετε τα πράγματα που θα κάνατε αν θέλατε να συγκρίνετε δύο αρχεία στο Concept Ori, να επεξεργάζεστε εικόνες και πολλά άλλα, αλλά η Dell ανέφερε επίσης μια εφαρμογή eBook όπου σε κάθε οθόνη εμφανίζεται μία σελίδα του eBook δίνοντας σας έτσι την αίσθηση ότι κρατάτε στα χέρια σας και διαβάζετε  ένα πραγματικό βιβλίο.

dell Concept Duet

Αυτό ωστόσο που φαίνεται να ξεχωρίζει στο Concept Duet είναι το γεγονός ότι το πληκτρολόγιο που παρουσίασε η Dell μπορεί να τοποθετηθεί στην κάτω οθόνη, μετά την οποία το υπόλοιπο τμήμα της κάτω οθόνης μπορεί να λειτουργήσει σαν touchpad για το φορητό σας υπολογιστή, επιτρέποντας την πιο παραδοσιακή χρήση.

Δεδομένου ότι όλα αυτά βέβαια πρόκειται για υποθετικά Laptops δεν γνωρίζουμε αν κάποια μέρα θα τα δούμε στο εμπόριο, πάντως με τα Windows 10 X στον ορίζοντα για φορητούς υπολογιστές με διπλή οθόνη ίσως κάποια στιγμή να τα δούμε και στην πράξη, μέχρι τότε εδώ είμαστε.

beebom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα