23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

AMD : Οι νέοι Ryzen 4000 επεξεργαστές, φημολογείται πως θα έχουν 17% αύξηση επιδόσεων.

1 min read
ryzen 3000 series cpu1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι επόμενοι επεξεργαστές της σειράς Ryzen για το desktop, που αναμένονται το 2020, είναι οι Ryzen 4000, και φημολογείται πως θα έχουν 17% αύξηση επιδόσεων.


Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές θα έχουν μια σε βάθος ανανεωμένη αρχιτεκτονική (aka ZEN 3) και θα προσφέρουν ακόμα καλύτερη απόδοση από τους ZEN 2.

ryzen 3000 series cpu | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η AMD έχει δηλώσει μέσω εκπροσώπων της ότι η αρχιτεκτονική ZEN 3 θα προσφέρει αύξηση στην απόδοση ανάλογη αυτής που θα περιμέναμε από μια νέα αρχιτεκτονική. Θυμίζουμε ότι οι ZEN 2 πέτυχαν 15% αύξηση απόδοσης από τους ZEN+ και αυτό εξέπληξε ακόμα και την ίδια την AMD.

Αρκετές πηγές στο διαδίκτυο αναφέρουν αύξηση 17% στις επιδόσεις των ZEN 3, λαμβάνοντας υπόψιν την αύξηση των χρονισμών (τουλάχιστον 100-200MHz για τα server SKUs)  και την αύξηση του IPC, καθώς πρόκειται για νέα σχεδίαση της αρχιτεκτονικής ZEN. Επίσης η αξιοποίηση της τεχνολογίας EUV 7nm δεν θεωρείται ότι θα παίξει ρόλο στην αύξηση της συχνότητας λειτουργίας, αλλά θα βοηθήσει σημαντικά στην παραγωγική διαδικασία με αύξηση στον αριθμό των chips/wafer καθώς και στα ποσοστά των λειτουργικών chips/wafer (yields).

AMD Zen Roadmap | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Από πηγές κοντά στην AMD αναφέρονται έως 50% αύξηση επιδόσεων στη μονάδα κινητής υποδιαστολής των ZEN 3 (FPU), ενώ οι επιδόσεις στις πράξεις ακεραίων βελτιώνονται 10-12%Ο αριθμός των πυρήνων μάλλον θα παραμείνει σταθερός για τα αντίστοιχα SKUs, καθώς οι 16/32 πυρήνες/νήματα για το κορυφαίο chip της σειράς θεωρούνται παραπάνω από αρκετά.

AMD Roadmap Zen 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η αύξηση στο IPC και στους χρονισμούς των επεξεργαστών θα βοηθήσουν την AMD σε όλες τις αγορές (desktop/HEDT/server) και ειδικά στην αγορά gaming, όπου η Intel (έστω και ελαφρώς πλασματικά) αντέχει ακόμα στη συνείδηση και στη σκέψη των καταναλωτών.

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα