29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το πρώτο παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας που δεν γίνεται hacked

1 min read
hackers demand 14 million from nursing homes in ransomware attack2 min1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το πρώτο παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας, το οποίο δεν μπορεί να γίνει hacked έχει αναπτυχθεί από ερευνητές στη Σκωτία.


Οι ειδικοί υπολογιστών έχουν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό τις ανησυχίες τους για μια επικείμενη εύκολη αποκωδικοποίηση των κρυπτογραφημένων δεδομένων από τους hackers, μετά την άφιξη των κβαντικών υπολογιστών.

σύστημα ασφαλείας

Τώρα, όμως, μια παγκόσμια ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του St Andrews, λένε ότι έχουν επιτύχει “τέλεια μυστικότητα” δημιουργώντας ένα τσιπ που παράγει αποτελεσματικά ένα one-time-only key για κάθε φορά που αποστέλλονται δεδομένα μέσω αυτού.

“Είναι το ισοδύναμο της κλασικής ομιλίας με κάποιον που χρησιμοποιεί δύο χάρτινα ποτήρια που συνδέονται με χορδή”, δήλωσε ο καθηγητής Andrea Di Falco της Σχολής Φυσικής και Αστρονομίας στο πανεπιστήμιο. “Αν τσαλακώνατε τα χάρτινα ποτήρια όταν μιλούσατε, θα καμουφλάρατε τον ήχο, αλλά κάθε φορά θα ήταν διαφορετικά, έτσι δεν θα μπορούσε ποτέ να χακαριστεί.»

Αυτή η νέα τεχνική είναι απολύτως απαραβίαστη.

Ουσιαστικά, λειτουργεί με την αποθήκευση ψηφιακών πληροφοριών ως φως, το οποίο, στη συνέχεια, περνά μέσα από ένα ειδικά κατασκευασμένο τσιπ πυριτίου που περιέχει δομές που λυγίζουν και διαθλούν εκείνο το φως, περιπλέκοντας τις πληροφορίες.

Βασικά, αυτή η κάμψη και η διάθλαση είναι διαφορετική κάθε φορά ανάλογα με τα συγκεκριμένα δεδομένα που αποστέλλονται.hackers1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εάν η έρευνα – που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications – αποδεικνύεται σωστή, λέγεται ότι θα είναι χρήσιμη για παρόχους επικοινωνιών, κυβερνητικούς οργανισμούς και παγκόσμιες τράπεζες, που όλοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εύκολης πρόσβασης στην κρυπτογραφημένη πληροφορία.

Ο Andrea Fratalocchi, αρχηγός της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του King Abdullah στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε: «Με την εμφάνιση πιο ισχυρών και κβαντικών υπολογιστών, όλες οι τρέχουσες κρυπτογραφήσεις θα σπάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα»

“Για παράδειγμα, ένας hacker μπορεί να αποθηκεύσει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα που κατάφερε να αποκτήσει σήμερα και να περιμένει την κυκλοφορία της κατάλληλης τεχνολογίας για να αποκρυπτογραφήσει την επικοινωνία.

Η εφαρμογή τεράστιων πόρων στο παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας είναι ένα ζήτημα που αφορά όλα τα έθνη και, ίσως, η έρευνα αυτή να είναι η αρχή

Πηγή: SecNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα