29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πως να προστατέψετε το smartphone σας από τους hacker

1 min read
Protect Your Smartphone against hacker1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι άνθρωποι αποθηκεύουν τα πιο προσωπικά τους στοιχεία στα smartphones τους, οπότε όταν ένας hacker αποκτά πρόσβαση στη συσκευή σας και κλέβει τις πληροφορίες σας, είναι μια τεράστια εισβολή στην ιδιωτική σας ζωή. Το smartphone σας διαθέτει τόσο πολύτιμες πληροφορίες, όπως τραπεζικά στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης, αλλά και προσωπικές όπως φωτογραφίες και ιδιωτικά μηνύματα που δεν θα θέλατε να δει κανείς άλλος.

Η κλοπή των smartphone εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα σε ολόκληρο τον κόσμο, με εγκληματικές συμμορίες να τα κλέβουν από τον κόσμο και να αποστέλουν στην Ανατολική Ευρώπη όπου οι εισβολείς εισβάλλουν και κλέβουν πληροφορίες πριν στείλουν τα smartphone για πώληση στην μαύρη αγορά σε χώρες όπως η Νιγηρία. Βεβαία, και να μην έχει κλαπεί το smartphone σας, οι hacker προσπαθούν συνεχώς με νέους και εφευρετικούς τρόπους να εισχωρήσουν στη συσκευή σας από απόσταση και να κλέψουν τα δεδομένα σας χωρίς να το γνωρίζετε. Επομένως, είναι κρίσιμο, να αναπτύξετε μια στρατηγική για να διατηρείτε τις πληροφορίες που αποθηκεύει το τηλέφωνό σας ασφαλείς σε κάθε περίπτωση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προστασίας του smartphone σας από τους hacker και τους εισβολείς.

smartphone hacker

Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές σας

Οι κατασκευαστές συσκευών και οι εταιρείες λογισμικού ενημερώνουν συνεχώς το λογισμικό τους με νέες δυνατότητες και διορθώσεις ασφαλείας που μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε το τηλέφωνό σας από τους hacker. Οι χρήστες Android και iPhone ενημερώνονται όταν οι ενημερώσεις για τα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές τους έχουν διαθέσιμες ενημερώσεις και, ει δυνατόν, θα πρέπει να εγκαθιστούν αυτές τις ενημερώσεις χωρίς καθυστέρηση.

Κλειδώστε την συσκευή σας

Τόσο το Android όσο και το iOS διαθέτουν αξιόπιστες λειτουργίες ασφάλειας λογισμικού που έχουν ενσωματωθεί στα λειτουργικά τους συστήματα, αλλά ιστορικά πολλοί άνθρωποι βρήκαν τους κωδικούς πρόσβασης ως ενοχλητικούς και δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τις λειτουργίες. Ευτυχώς, οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων και το face id έχουν γίνει τα πρότυπα σε όλα σχεδόν τα smartphones τα τελευταία χρόνια και έτσι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην ενεργοποιείτε  την ασφάλεια κλειδώματος. Ωστόσο, ακόμα κι αν έχετε ένα παλαιότερο τηλέφωνο αξίζει να χρησιμοποιήσετε τον οποιονδήποτε τρόπο προστασίας κλειδώματος διαθέτει η συσκευή σας.

Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών για να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης

Όσο τρελό μπορεί να φανεί, το «123456» και ο «κωδικός πρόσβασης» παραμένουν οι δύο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενοι κωδικοί πρόσβασης σήμερα και είναι ελάχιστα καλύτερο από το να μην υπάρχει καθόλου κωδικός πρόσβασης . Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν επίσης να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς και ενώ αυτός ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να είναι ισχυρός, θα μπορούσε να αφήσει ολόκληρη την ψηφιακή σας ζωή εκτεθειμένη στους hacker. Είναι πολύ πιο ασφαλές και πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως το Lastpass ή 1Password, για να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε με ασφάλεια μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε έναν από τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο και στη συνέχεια το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να θυμάστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία. Για αυξημένη προστασία, ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων («2FA«) για τον ίδιο τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Εγκαταστήστε antivirus

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν antivirus μόνο για να προστατεύσουν τον οικιακό υπολογιστή τους, αλλά στην πραγματικότητα είναι πάντα χρήσιμο να έχετε επίσης antivirus σε κάθε συσκευή που έχετε στην κατοχή σας. Εάν εγκαταστήσετε software από το App Store ή το Play Store, αυτές οι εφαρμογές είναι γενικά ασφαλείς, καθώς έχουν δοκιμαστεί από την Apple ή από τους μηχανικούς της Google, αλλά όταν περιηγείστε στον ιστό, δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι αν κάποιος θα επιλέξει να στοχεύσει τη συσκευή σας. Πολλοί γνωστοί ιστότοποι έχουν γίνει στόχος hacker οι οποίοι έχουν εισάγει   κρυφά malware σε χρήστες μέσω της διαφήμισης και τα αξιόπιστα up-to-date antivirus από την BitDefender ή την Sophos θα βοηθήσουν να σταματήσουν αυτές οι προσπάθειες.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Το δημόσιο WiFi είναι πάντα ένα κομμάτι κινδύνου για την ασφάλεια, αλλά ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε πιο αξιόπιστα δίκτυα, ένα VPN μπορεί να σας προστατεύσει από τα αδιάκριτα μάτια καθώς δημιουργούν ασφαλή κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και της ιστοσελίδας ή της υπηρεσίας ιστού που χρησιμοποιείτε. Όχι μόνο θα αποτρέψουν τους hacker να δουν τι ιστοσελίδες που επισκεπτόσαστε, αλλά και το τηλεφωνικό σας δίκτυο ή ISP. Τα VPN Cyberghost, ExpressVPN, και NordVPN θεωρούνται τρία από τα καλύτερα στην αγορά οπότε προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Αποφύγετε τα δημόσια σημεία φόρτισης USB και το δημόσιο WiFi

Αν συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε μια δημόσια υποδοχή φόρτισης ή σε ένα δημόσιο σημείο πρόσβασης WiFi, ακόμα κι αν φαίνεται ότι προέρχεται από έναν αξιόπιστο προμηθευτή, αφήνετε τη συσκευή σας ανοικτή στην εκμετάλλευση από τους hacker. Η θύρα φόρτισης του τηλεφώνου σας είναι επίσης η θύρα δεδομένων και έτσι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσουν οι hacker πρόσβαση στη συσκευή σας, ενώ η σύνδεση με λάθος σημείο πρόσβασης WiFi μπορεί να σημαίνει την απευθείας αποστολή όλων των ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης σας σε αυτούς.

Εάν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να προστατεύσετε το smartphone σας από τους hacker, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι έχετε κάνει ό, τι είναι δυνατό για να προστατέψετε τα δεδομένα σας από αδιάκριτα μάτια και θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό οι hacker να είναι σε θέση να κλέψουν την ταυτότητά σας και να βυθιστούν στην προσωπική σας ζωή.

Πηγή: SecNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα