26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Ρωσία αποσυνδέθηκε με επιτυχία από το Διαδίκτυο

1 min read
russia data center1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ολοκλήρωσε μια σειρά δοκιμών κατά τη διάρκεια των οποίων αποσυνδέθηκε με επιτυχία η χώρα από το Internet.


Οι δοκιμές διεξήχθησαν σε πολλαπλές ημέρες, αρχής γενομένης την περασμένη εβδομάδα, και αφορούσαν ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες, τοπικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τοπικές ρωσικές εταιρείες διαδικτύου.

Ο στόχος ήταν να ελεγχθεί εάν η εθνική υποδομή διαδικτύου της χώρας – γνωστή στη Ρωσία ως RuNet – θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς πρόσβαση στο παγκόσμιο σύστημα DNS και στο εξωτερικό διαδίκτυο.

Η κίνηση στο διαδίκτυο μεταφέρθηκε εσωτερικά, καθιστώντας το RuNet της Ρωσίας το μεγαλύτερο intranet παγκοσμίως.

Made in Russia: Σύστημα ανίχνευσης προβλημάτων υγείας στους οδηγούς

Η κυβέρνηση δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τις δοκιμές. Μόνο ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξέτασε διάφορα σενάρια αποσύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου ενός σεναρίου που προσομοιώνει μια εχθρική κυβερνο-επίθεση από μια ξένη χώρα.

Το πείραμα θεωρήθηκε επιτυχές, δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση σε συνέντευξη Τύπου.

“Αποδείχθηκε ότι, γενικά, τόσο οι αρχές όσο και οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε πιθανούς κινδύνους και απειλές και να διασφαλίσουν τη λειτουργία του Διαδικτύου και του ενοποιημένου τηλεπικοινωνιακού δικτύου στη Ρωσία”, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου  ψηφιακής ανάπτυξης, των επικοινωνιών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, Αλεξάνι Σοκόλοφ, όπως ανέφεραν πολλά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

zdnet

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα