30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Made in Russia: Σύστημα ανίχνευσης προβλημάτων υγείας στους οδηγούς

1 min read
51568551 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ρώσοι επιστήμονες ανέπτυξαν μια υπηρεσία με σκοπό την αποτροπή των ατυχημάτων, σε περίπτωση που οι οδηγοί αυτοκινήτων αισθανθούν αδιαθεσία ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.


Ένα σύστημα το οποίο εντοπίζει προβλήματα υγείας και ζητά βοήθεια – έχοντας ακόμη και τη δυνατότητα να σταματήσει και να σταθμεύσει το αυτοκίνητο – ανέπτυξαν Ρώσοι επιστήμονες, σύμφωνα με όσα εξήγησε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας Avtonet στο Sputnik.

Το σύστημα επιτρέπει τη μέτρηση των παλμών του ατόμου, ενώ διαθέτει επεξεργαστές που διακρίνουν τη φυσιολογική δραστηριότητα από μια απότομη πτώση ή απώλεια συνείδησης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αναπτύχθηκε από πολλούς Ρώσους επιστήμονες μαζί με μια ξένη εταιρεία χαρτογράφησης υψηλής ακρίβειας, ενώ το σύστημα αναμένεται να ενσωματωθεί σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα έχει αρκετούς ιδιαίτερα ευαίσθητους αισθητήρες που θα μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση του ατόμου πίσω από το τιμόνι, ενώ θα μπορεί επίσης να συνδεθεί με τον μετρητή του κινητού τηλεφώνου.

Επιπλέον, η υπηρεσία μπορεί να ενσωματωθεί στο ρωσικό σύστημα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών για τροχαία ατυχήματα ERA-Glonass, το οποίο επιτρέπει την άμεση βοήθεια.

Το αυτοκίνητο θα μπορεί να σταματήσει μόνο του

Μόλις το σύστημα ενσωματωθεί στα συστήματα ελέγχου του οχήματος, το αυτοκίνητο θα μπορεί να σταματήσει μόνο του ή ακόμα και να σταθμεύσει εφόσον χρειαστεί.

Εκτιμάται ότι η υπηρεσία θα πωλείται στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ως πρόσθετος εξοπλισμός, καθώς και ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί στη Ρωσία από το 2022.

Η εφεύρεση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τους γηραιότερους οδηγούς, σύμφωνα με τους δημιουργούς της. Η Avtonet εκτιμά ότι ο αριθμός των οδηγών άνω των 65 ετών θα αυξηθεί στη Ρωσία τα επόμενα χρόνια.

Η Avtonet αποτελεί μέρος της Εθνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογίας, ενός κρατικού προγράμματος που δημιούργησε το 2014 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την προώθηση της ανάπτυξης υποσχόμενων βιομηχανιών στη χώρα που μπορούν να γίνουν η βάση της παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα 20 χρόνια.

Πηγή: sputniknews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα