28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Συλλήψεις για τη λειτουργία πειρατικών streaming υπηρεσιών, μεγαλύτερων του Netflix

1 min read
piracy.jpg.870bda6a0a409a891c515490cbb08cb71 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι Αμερικανοί Darryl Polo και Luis Villarino καταδικάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφατα καθώς δήλωσαν ένοχοι στις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (και για ξέπλυμα χρήματος στην περίπτωση του Darryl Polo).


Οι δύο Αμερικανοί που συνελήφθησαν από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετά από έφοδο λειτουργούσαν τις πειρατικές ιστοσελίδες streaming iStreamItAll (ISIA) και Jetflicks που έδιναν την δυνατότητα στους χρήστες που τις επισκέπτονταν να παρακολουθούν χιλιάδες επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικές ταινίες (κάποιοι κάνουν λόγο για 118 χιλιάδες τηλεοπτικά επεισόδια και σχεδόν 11 χιλιάδες ταινίες, και πως το υλικό ξεπερνούσε σε όγκο αυτό των υπηρεσιών Netflix, Hulu, Vudu και Amazon Prime μαζί).

Έρχεται νέος ανταγωνιστής στο streaming και το όνομα αυτού The Pirate Bay

Οι δύο ένοχοι παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένο λογισμικό και scripts για την συλλογή πειρατικών βίντεο (κυρίως από ιστοσελίδες torrent), τα οποία στην συνέχεια χρησιμοποιώντας διακομιστές στον Καναδά καθιστούσαν διαθέσιμα μέσω streams και downloads σε διάφορες πλατφόρμες. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά λειτουργούσαν πειρατικές υπηρεσίες τύπου Netflix κερδίζοντας χρήματα (από συνδρομές, προβολή διαφημίσεων κ.ά).

Οι Darryl Polo και Luis Villarino θα μάθουν τις ποινές τους στις 13 Μαρτίου και 20 Μαρτίου της νέας χρονιάς αντίστοιχα. Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει, καθώς εκκρεμεί στις 3 Φεβρουαρίου η δίκη έξι ακόμα κατηγορούμενων για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι δύο ομολογίες πάντως φαίνεται πως δεν θα βοηθήσουν την υπεράσπιση τους. Αν και δεν αποκλείεται κάποιοι να δώσουν δικαστική μάχη, εντούτοις θα αφορά κυρίως στην μείωση της ποινής και όχι στην ίδια την καταδίκη τους.

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα