26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Συνεργασία Netflix με Nickelodeon, μετά το λανσάρισμα του Disney+

1 min read
nickelodeon | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Netflix απαντά στο λανσάρισμα του Disney+ ξεκινώντας συνεργασία με το πασίγνωστο παιδικό κανάλι Nickelodeon, το οποίο θα παράγει αυθεντικό περιεχόμενο συμπεριλαμβανομένου ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Ο γίγαντας του streaming, ανακοίνωσε επίσης πως η συμφωνία μεταξύ των δύο έχει να κάνει τόσο με παραγωγή περιεχομένου με παλαιότερους χαρακτήρες του Nickelodeon όπως επίσης και περιεχόμενο με νέους χαρακτήρες. Οι σειρές και οι ταινίες θα είναι κατάλληλες για παιδιά κάθε ηλικίας όπως φυσικά και για όλη την οικογένεια.

Η συνεργασία των δύο δεν αποτελεί κάτι πρωτάκουστο, αφού ήδη το Netflix διαθέτει στη βιβλιοθήκη του αρκετούς διάσημους τίτλους του Nickelodeon όπως το Rocks’s Modern Life: Static Cling και το Invader Zim: Enter the Florpus. Και σύντομα θα προστεθούν τα The Loud House και Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles.

Η συμφωνία επισημοποιήθηκε μόλις μία μέρα μετά το λανσάρισμα του Disney+ σε ΗΠΑ, που κακά τα ψέματα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως. Το Disney+ είναι άμεσος αντίπαλος του Netflix και προβλέψεις αναφέρουν πως περίπου το 33% των χρηστών στις ΗΠΑ σκέφτονται να διακόψουν τη συνδρομή τους στο Netflix και να ξεκινήσουν μία στο Disney+.

Από την άλλη πλευρά το Netflix σκεπτόμενο πως πρέπει να δυναμώσει τη βάση του στην κατηγορία των παιδικών, επενδύει σημαντικά χρηματικά ποσά. Η αντιπρόεδρος του Nickelodeon μάλιστα δήλωσε πως θέλουν να δημιουργήσουν περιεχόμενο το οποίο όχι μόνο οι μικροί θεατές θα λατρέψουν αλλά θα τους δώσει τη δυνατότητα να ονειρευτούν τον δικό τους τέλειο κόσμο. Ο πρόεδρος του Nickelodeon Brian Robbins συνέχισε λέγοντας πως η συνεργασία με το Netflix είναι ένα βήμα μπροστά ούτως ώστε το παιδικό τους περιεχόμενό να συνεχίσει να επεκτείνεται.

Το Netflix δεν έχει δώσει ακόμη πληροφορίες αναφορικά με τους νέους χαρακτήρες που θα αναπτύξει το Nickelodeon, ούτε πόσοι από αυτούς θα κάνουν ντεμπούτο στην πλατφόρμα τους επόμενους μήνες. Βέβαια, το Nickelodeon δεν είναι ο μόνος νέος συνεργάτης στην κατηγορία των Οικογενειακών παραγωγών, αφού όπως αναφέρουν οι New York Times, αρκετοί δημιουργοί, ανάμεσα σε αυτούς και πρώην σχεδιαστές των Pixar και Disney, θα συνεργαστούν με το Netflix. Μάλιστα, πρόσφατα συνεργάστηκαν με το στούντιο Jim Henson για την παραγωγή του The Dark Crystal: Age of Resistance.

Το Netflix από την άλλη πλευρά δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το Disney+ αφού το Apple TV+ θα διαθέτει και αυτό κατηγορία Παιδικών με παραγωγές όπως το Snoopy in Space και Ghostwriter. Συνεργασία για παιδικό περιεχόμενο έχει και το HBO Max με την Sesame Workshop για περισσότερα από 4500 επεισόδια.

Σύμφωνα με το Netflix, το 60% του streaming σε παγκόσμιο επίπεδο, αφορά τον τομέα των Παιδικών και Οικογενειακών παραγωγών, σε μηνιαία βάση.

Πηγή: insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα