29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Facebook αναπτύσσει τον δικό του ψηφιακό βοηθό AI για να ανταγωνιστεί τις Siri και Alexa

1 min read
oculus.jpg.a3b9cfaf9ce10e5f18cca12e103737da1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Facebook ενδέχεται να παρουσιάσει τον δικό του voice assistant μελλοντικά. Το CNBC αναφέρει ότι η ομάδα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας του κοινωνικού δικτύου Facebook, της οποίας επικεφαλής είναι ο Ira Snyder αναπτύσσει τον δικό της ψηφιακό βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης από πέρυσι.

Η ομάδα του Facebook μάλιστα έχει ξεκινήσει να επικοινωνεί με κατασκευαστές έξυπνων ηχείων για να δημιουργήσει συνεργασίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατασκευή συσκευών που θα «ενσωματώνουν» τον νέο ψηφιακό βοηθό. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Facebook που μίλησε στο Reuters, το Facebook αναπτύσσει κατά πρώτο λόγο τον ψηφιακό βοηθό για να τον χρησιμοποιήσει στα headsets της Oculus, στην έξυπνη οθόνη Portal και σε μελλοντικές συσκευές AR/VR.

«Εργαζόμαστε για να αναπτύξουμε τεχνολογίες voice και AI assistant που θα λειτουργούν σε συνάρτηση με την οικογένεια προϊόντων AR/VR συμπεριλαμβανομένων των Portal, Oculus και μελλοντικών προϊόντων» δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook έχει προηγούμενη εμπειρία με την ανάπτυξη ψηφιακών βοηθών AI, αλλά όχι τόσο προηγμένους που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν την Alexa και την Siri. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον ψηφιακό βοηθό M για τον Messenger το 2015, και που τελικά «απέσυρε» την περασμένη χρονιά. Οι χρήστες επίσης μπορούν να δίνουν εντολές στις έξυπνες οθόνες/ηχεία της εταιρείας Portal και Portal+ λέγοντας «Hey Portal» για να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία αλλά για να λάβουν απαντήσεις σε περισσότερο πολύπλοκα ερωτήματα ή για απαιτητικότερες ενέργειες, είναι απαραίτητη η βοήθεια της Alexa. Η ανάπτυξη του ψηφιακού βοηθού AI του Facebook βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια, οπότε το πιθανότερο είναι να περιμένουμε αρκετά μέχρι να φτάσει στο επίπεδο να ανταγωνίζεται τις λύσεις των Apple, Microsoft και κυρίως των Amazon και Google.

πηγή

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα