29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Twitter ετοιμάζει μεγάλο «τσεκούρι» – Μαζικές διαγραφές το Δεκέμβριο

1 min read
shutterstock12391334471 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Twitter θα αρχίσει να διαγράφει τους λογαριασμούς χρηστών που έχουν παραμείνει αδρανείς για πάνω από έξι μήνες, εκτός και αν κάνουν χρήση πριν την καταληκτική ημερομηνία της 11ης Δεκεμβρίου.


Η διαγραφή θα συμπεριλάβει και όσους πέθαναν, εκτός και αν κάποιος συγγενής ή άλλο πρόσωπο μπορέσει να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό του νεκρού.

Είναι η πρώτη φορά που το Twitter προχωρά σε διαγραφή αδρανών λογαριασμών σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Όπως ανακοίνωσε, το κάνει επειδή οι αδρανείς χρήστες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τους νέους κανονισμούς του περί ιδιωτικότητας.

Ακόμη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter, με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η αξιοπιστία του, αφού μειώνοντας τον αριθμό των αδρανών λογαριασμών που εμφανίζονται ως «ακόλουθοι», ένας χρήστης θα παύει να νιώθει αδικαιολόγητα σημαντικός. Αρνήθηκε ότι η πρωτοβουλία ελήφθη για να «απελευθερωθούν» ονόματα χρηστών (usernames).

Η διαδικασία διαγραφής θα γίνει σταδιακά και θα ξεκινήσει από λογαριασμούς εκτός ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.  Το Twitter έχει στείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους χρήστες λογαριασμών που θα επηρεαστούν από τις διαγραφές, ενώ θα στείλει και νέα μηνύματα όταν πλησιάσει η ημερομηνία διαγραφής.

Το Twitter δεν έχει αποκαλύψει όμως ακόμη πόσοι λογαριασμοί πληρούν τα κριτήρια διαγραφής μέχρι στιγμής, εκτιμάται πάντως ότι πρόκειται για μερικά εκατομμύρια, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η διαγραφή δεν θα αλλάξει κάτι στον αριθμό χρηστών που περιοδικά ανακοινώνει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτός περιλαμβάνει μόνο ενεργούς ημερήσιους χρήστες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Σεπτεμβρίου, το Twitter διαθέτει περίπου 145 εκατομμύρια που το χρησιμοποιούν έστω μια φορά τη μέρα.

Αναφορικά με τους νεκρούς χρήστες, αντίθετα με το Facebook, το Twitter δεν δίνει τη δυνατότητα -για λόγους ανάμνησης- να «παγώσει» ο λογαριασμός του πεθαμένου και να απαγορεύεται η περαιτέρω χρήση του.

Το Twitter θα επιτρέπει να συνεχίζεται η δραστηριότητα του λογαριασμού ενός νεκρού, εφόσον κάποιος άλλος έχει τη δυνατότητα να τον διατηρεί ενεργό, έχοντας προηγουμένως αποδεχθεί τη νέα πολιτική περί ιδιωτικότητας της πλατφόρμας.

Ακόμη, προς διαγραφή οδεύουν λογαριασμοί που έχουν δημιουργηθεί για αρχειακούς λόγους, όπως ο @POTUS44 που αποτελεί μια συλλογή των «τιτιβισμάτων» που έκανε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την θητεία του. Τέλος, θα επηρεαστούν και αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί (bots), εφόσον οι ιδιοκτήτες τους δεν κάνουν log-in έως τις 11 Δεκεμβρίου.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα