12 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Cloud Pak της IBM ενισχύει την ασφάλεια σε υβριδικά περιβάλλοντα

1 min read
IBM blockchain1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η IBM κυκλοφόρησε πρόσφατα το Cloud Pak for Security, μια νέα πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο, η οποία απευθύνεται σε υβριδικά περιβάλλοντα.


Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τεχνολογίας, το νέο σύστημα που είναι διαθέσιμο από σήμερα «είναι η πρώτη πλατφόρμα για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα, στις οποίες πρωτοστάτησε η IBM, που μπορεί να αναζητήσει και να μεταφράσει δεδομένα ασφαλείας από διάφορες πηγές.»

Η νέα πλατφόρμα Cloud Pak for Security, είναι σε θέση να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με απειλές από διάφορες πηγές χωρίς να χρειάζεται μεταφορά δεδομένων. Η εταιρεία λέει ότι η μεταφορά δεδομένων μπορεί να προκαλέσει πολυπλοκότητα σε περιβάλλοντα cloud και έτσι όταν δεν είναι απαραίτητη, εξομαλύνει την εργασία των αναλυτών σε διάφορα εργαλεία και συστήματα cloud.

cloud pak system overview diagram%20 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

“Χωρίς αυτήν την ικανότητα, οι ομάδες ασφαλείας αναγκάζονται να αναζητήσουν με μη αυτόματο τρόπο τους ίδιους δείκτες απειλής (όπως υπογραφή κακόβουλου λογισμικού ή κακόβουλη διεύθυνση IP) σε κάθε περιβάλλον”, λέει η IBM.

Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να φέρνει σε επαφή διαφορετικά περιβάλλοντα και πηγές, σε ένα μόνο dashboard και θα τρέχει είτε on-premise, είτε σε ιδιωτικά ή δημόσια cloud.

Το IBM Cloud Pak for Security έρχεται επίσης με ενσωματωμένες δυνατότητες container μέσω του Red Hat OpenShift. Περιλαμβάνει επίσης connectors για ενσωμάτωση με εργαλεία ασφαλείας από προμηθευτές όπως IBM, Carbon Black, Tenable, Elastic, BigFix και Splunk, καθώς και δημόσιες ρυθμίσεις cloud από τις IBM, AWS και Microsoft Azure.

Η εταιρεία λέει ότι η νέα πλατφόρμα βασίζεται σε πρότυπα ανοιχτού κώδικα, έτσι ώστε τα πρόσθετα εργαλεία να μπορούν να λειτουργούν μαζί.

“Καθώς οι επιχειρήσεις μεταφέρουν κρίσιμα workloads σε περιβάλλοντα υβριδικού cloud, τα δεδομένα ασφαλείας διαδίδονται σε διάφορα εργαλεία, cloud και υποδομή IT”, δήλωσε η Mary O’Brien, Γενική Διευθύντρια της IBM Security. “Αυτό δημιουργεί κενά που επιτρέπουν την εισχώρηση απειλών, απαιτώντας από τις ομάδες ασφαλείας να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν δαπανηρές, σύνθετες λύσεις και να επέμβουν χειροκίνητα. Με το Cloud Pak for Security θέτουμε τα θεμέλια για ένα πιο συνδεδεμένο οικοσύστημα ασφάλειας, σχεδιασμένο για το υβριδικό περιβάλλον.”

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η IBM ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Bank of America για την ανάπτυξη ενός δημόσιου cloud κατάλληλου για χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, από τις ρυθμιστικές εγκαταστάσεις έως την ιδιωτικότητα.

Πηγή: Secnews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα