24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei : Ο Donald Trup παράτεινε τις άδειες συνεργασίας με εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων για επιπλέον 90 ημέρες

1 min read
huawei ban us1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, επέκτεινε την Προσωρινή Γενική Άδεια της Huawei για άλλες 90 ημέρες, σύμφωνα με το  Reuters .


Αυτό θα επιτρέψει στον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα να συνεχίσει να συνεργάζεται με εταιρείες των ΗΠΑ σε περιορισμένη δυναμικότητα. Ο στόχος της αρχικής επέκτασης της Προσωρινής Γενικής Άδειας ήταν να ελαχιστοποιήσει την ζημιά στους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων στην αγροτική Αμερική, καθώς πολλοί εξαρτώνταν από την Huawei για τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

huawei logos e1543253500228 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυτή η νέα επέκταση, όπως αναφέρει το  Reuters , προοριζόταν αρχικά να διαρκέσει μόνο για 2 εβδομάδες αλλά επεκτάθηκε σε άλλες 90 ημέρες εξαιτίας απροσδιόριστων “γραφειοκρατικών ζητημάτων“.

Η διοίκηση του Trump δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα χορηγήσουν άδειες πώλησης εξαρτημάτων στην Huawei από μεμονωμένες εταιρείες στις ΗΠΑ. Η απαγόρευση αναβάλλεται τώρα μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου του 2020, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε και μία άλλη μια επέκταση να έρχεται το επόμενο έτος.

trump google | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όσον αφορά τα smartphone της Huawei και την Google, αυτή η νέα επέκταση της αδείας TGL που παίρνει σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις υπάρχουσες συσκευές, αλλά δεν μπορεί να κυκλοφορήσει  νέες συσκευές με πιστοποίηση της Google, άρα και θα συνεχίσει να έχει σοβαρό πρόβλημα με όλα τα νέα της Smartphone σε όλες τις αγορές εκτός από την Κίνα, αλλά και σε μερικές άλλες χώρες της Ασίας, που έτσι και αλλιώς εκεί δεν χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Google.

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα