Η Google σας βοηθάει να προφέρετε σωστά λέξεις

Η Google αναπτύσσει μία νέα οπτικο-ακουστική λειτουργία στην “Αναζήτηση” που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να προφέρετε σωστά λέξεις.


Υπάρχουν χιλιάδες γλώσσες που ομιλούνται σε όλο τον κόσμο και κάθε μία από αυτές έχει εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις. Επομένως, είναι αδύνατο να γνωρίζετε όλες τις λέξεις ακόμη και στη μητρική σας γλώσσα, πόσο μάλλον μια δεύτερη ή τρίτη γλώσσα. Όταν συναντάτε είτε μια νέα λέξη, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για το πώς να την προφέρετε. Και η Google θα βοηθήσει σε αυτό.

Έκτος της μετάφρασης καθώς και της απλής αναζήτησης η Google αποκτά μερικά νέα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να προφέρετε σωστά τις λέξεις. Το πρώτο κόλπο θα είναι ένα χαρακτηριστικό που θα σας επιτρέπει να εξασκήσετε τις γλωσσικές δεξιότητές σας. Το δεύτερο θα είναι η προσθήκη εικαστικών που έχει σχεδιαστεί για να δώσει την έννοια της λέξης.

Το πρώτο σας θα επιτρέπει αφού ακούσετε την λέξη που αναζητάτε, να εξασκηθείτε πατώντας το πλήκτρο “Practice” και λέγοντας τη. Στη συνέχεια, η Google θα σας διορθώσει χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας και εκμάθηση μηχανών. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο προφέρεστε τη λέξη, η Google θα προσφέρει ανατροφοδότηση σχετικά με τον σωστό τρόπο προφοράς και στο που κάνετε λάθος.

Η Google θα παρέχει επίσης οπτικές αναπαραστάσεις των λέξεων που αναζητάτε. Αυτό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους και θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για λέξεις με πολλαπλές έννοιες. Η Google προς το παρόν θα αρχίσει με τα ουσιαστικά, με ελπίδες να επεκταθεί στο μέλλον.

Πηγή: SecNews.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967