24 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Facebook & Instagram : «μπάναραν» τα λαχανικά με… σεξουαλικά υπονοούμενα

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι βωμολοχίες και η οποιασδήποτε μορφής σεξουαλική παρενόχληση ή αναφορά, αποτελεί απαγορευμένη ενέργεια στα social media του ομίλου που ηγείται ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.


Κάποιοι, λοιπόν, «έστιψαν» το μυαλουδάκι τους και βρήκαν έναν άλλο τρόπο να περάσουν τα αρρωστημένα μηνύματά τους.

| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όμως η… χαρά τους δεν κράτησε πολύ, διότι το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν το «μπανάρισμα» των φωτογραφιών ή των βίντεο με λαχανικά ή αντικείμενα και εργαλεία που έχουν σαφή σεξουαλικά υπονοούμενα.

facebook gettyimages | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ως εκ τούτου, κάτι μακρόστενες μελιτζάνες, κάτι ροδάκινα, κάτι αχλάδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να «εμπνεύσει» την αρρώστια του κάθε ανώμαλου, ο οποίος μέσα από το καθεστώς ανωνυμίας που μπορεί να απολαμβάνει στα social media, περνάει τα μηνύματά του, εντάσσονται στη «μαύρη λίστα» τόσο του Facebook, όσο και του Instagram. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα emoji που χρησιμοποιούνται από πολλούς χρήστες, τα οποία βέβαια έχουν σχεδιαστεί για άλλους λόγους και όχι βέβαια για την ικανοποίηση του κάθε αρρωστημένου ανώμαλου στο διαδίκτυο.

instagram sencor | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στόχος, βέβαια, δεν είναι άλλος από την προστασία των χρηστών και ιδιαίτερα των νεαρότερων ατόμων, τα οποία μπορούν εύκολα να παρασυρθούν μέσα στην άγνοιά τους, όπως έχει συμβεί, εξάλλου, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, με τραγικά, σε αρκετές από αυτές, αποτελέσματα.

20340714 0 image | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ως εκ τούτου, από εδώ και στο εξής, κάθε ποστάρισμα με λαχανικά ή φρούτα που ενδέχεται να παραπέμπουν σε σεξουαλικό υπονοούμενο στο Facebook και στο Instagram, θα τιμωρείται, όπως και ο λογαριασμός του χρήστη. Σαφώς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα emoji ή άλλα παρεμφερή φωτογραφικά θέματα, αλλά σε αναρτήσεις που σαφώς δεν εμπεριέχουν κανένα σεξουαλικό υπονοούμενο.

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

Δείτε επίσης

Facebook & Instagram: Δεν μπορείς πλέον να κρύβεις τα γεννητικά σου όργανα με emojis!

Facebook: Πώς να προστατέψεις τον λογαριασμό σου από χάκερς

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα