25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Δοκιμάστε το είναι πολύ ενδιαφέρον! H AI της NVIDIA μπορεί να βάλει το χαμόγελο του κατοικίδιου σας σε ένα τυχαίο ζώο

1 min read
dims 6 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Κάποια αναμφίβολα είναι χαριτωμένα, ενώ άλλα μοιάζουν σαν να το έχουν σκάσει από το “Pet Sematary”.


Έχουμε ήδη δει πώς οι αλγόριθμοι επεξεργασίας εικόνας τεχνητής νοημοσύνης AI μπορούν να είναι αρκετά έξυπνοι αλλά και χαζοί θα λέγαμε ταυτόχρονα.

Κι αυτό το λέμε σύμφωνα με το τελευταίο επίτευγμα της NVidia το “GANimal” .

Βασισμένο στο γνωστό τύπο ΑΙ το GAN (Generative Adversarial Network (GAN) ) σάς δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε μια φωτογραφία του αγαπημένου σας κατοικίδιου ζώου και να μεταφέρετε την έκφραση του σε οποιοδήποτε τυχαίο ζώο, συμπεριλαμβανομένων υαινών, των αρκούδων και των λιονταριών.

Τώρα τί πλάσμα θα βγει από όλο αυτό δεν σας το εγγυόμαστε.

“Τα περισσότερα δίκτυα μετάφρασης εικόνων που βασίζονται στο GAN εκπαιδεύονται για να επιλύσουν ένα μόνο έργο. Για παράδειγμα, την μετάφραση των αλόγων σε  ζέβρες”, δήλωσε ο ερευνητής της NVIDIA, Ming-Yu Liu, σε ένα blog. ”

Στην περίπτωση αυτή η NVidia , αν θυμάστε παλαιότερα ότι είχε κάνει με τα ανθρώπινα πρόσωπα τώρα το κάνει με τα ζώα και το τελικό αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί σχεδόν ένα ζώο το οποίο δεν υπάρχει.

Αν έχετε δει κάποια demos της τεχνολογίας αυτής νά έχετε κατά νου ότι πολλές φορές το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό.

Σε πολλές περιπτώσεις, η αξιολάτρευτη μουσούδα του αζόρ σας ίσως να έχει πλάκα αν τη δείτε στην φάτσα ενός λιονταριού αλλά στην αρκούδα ίσως να βγει λίγο spooky.

Παρ ‘όλα αυτά, η νέα τεχνολογία αυτή της NVidia είναι πολλά υποσχόμενη και πραγματικά έχει ενδιαφέρον, διότι είναι ένας τρόπος να διδάξει την τεχνητή νοημοσύνη AI πώς να μαθαίνει από εντελώς άγνωστα θέματα και να αυτοσχεδιάζει.

Η ομάδα σχεδιάζει να την χρησιμοποιήσει και σε άλλα είδη εικόνων, όπως λουλούδια και τρόφιμα.

“Με αυτόν τον τρόπο σημειώνουμε πρόοδο στην τεχνολογία και στην κοινωνία, επιλύοντας νέα είδη προβλημάτων”, δήλωσε ο Liu.

Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό δεν θα περιλαμβάνει τη δημιουργία παράξενων υβριδίων-

Δοκιμάστε κι εσείς τώρα κάνοντας κλικ εδώ

ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ 🙂

Πηγή: engadget

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα