29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

android messages 3 5 dark mode1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι τέσσερις κύριοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ – η AT & T, η Sprint, η T-Mobile και η Verizon ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας για την αντικατάσταση των SMS με το πρότυπο Rich Communications Service (RCS) της GSMA.

Η πρωτοβουλία Messaging Initiative Cross-Carrier Initiative (CCMI) συμμετέχει στην ανάπτυξη της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζεται στο RCS.

Σε συνεργασία με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και άλλες εταιρείες του οικοσυστήματος RCS, η σχετική αναφορά για την υπηρεσία CCMI αναφέρει:

Ανάπτυξη ενός ισχυρού οικοσύστηματος μηνυμάτων επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και επιτάχυνση στην υιοθέτηση των υπηρεσιών του προτύπου Rich Communications Services (RCS).
Βελτιωμένη εμπειρία στις ιδιωτικές ή ομαδικές συνομιλίες σε όλους τους παρόχους με φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας.
Παροχή της δυνατότητας στους καταναλωτές να συνομιλούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να οργανώνουν τις διακοπές τους, να πληρώνουν λογαριασμούς ή να προγραμματίζουν ραντεβού και πολλά άλλα.
Δημιουργίας μίας ενιαίας, διαλειτουργικής εμπειρίας RCS σε όλους τους παρόχους, τόσο στις Η.Π.Α. όσο και παγκοσμίως

Μιλώντας στο The Verge, ο γενικός διευθυντής της CCMI, Doug Garland, αποκάλυψε ότι η κοινοπραξία σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα εφαρμογή Android την επόμενη χρονιά. Η εφαρμογή αναμένεται να είναι η νέα προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για τηλέφωνα Android που θα πωλούνται από τους μεγαλύτερους παρόχους των ΗΠΑ.

Θα έχει υποστήριξη για όλες τις τυπικές λειτουργίες του RCS, όπως οι ενδείξεις πληκτρολόγησης, τα συνημμένα αρχείων πολυμέσων και τα μηνύματα ομάδας. Επιπλέον, ο Garland επιβεβαίωσε ότι η εφαρμογή θα είναι συμβατή με το παγκόσμιο πρότυπο RCS “Universal Profile” που υιοθέτησαν οι περισσότεροι πάροχοι σε όλο τον κόσμο.

Κατά περίεργο όμως τρόπο, το κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι τέσσερις πάροχοι δεν αναφέρει την Google για ακόμη και μία φορά. Η Google, η οποία υπήρξε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του προτύπου RCS, άρχισε πρόσφατα να προσφέρει χαρακτηριστικά RCS σε χρήστες Android στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία απευθείας, αντί να περιμένει τους υπόλοιπους. Ωστόσο, ο Garland δήλωσε στο The Verge ότι η Google παραμένει σημαντικός εταίρος του οικοσυστήματος RCS. Λίγο μετά τη δημοσίευση του κοινού δελτίου τύπου, η Google εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με το οικοσύστημα Android για να βελτιώσουμε περαιτέρω την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων στο Android με το RCS. Είναι υπέροχο να βλέπουμε τους παρόχους των Ηνωμένων Πολιτειών να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρότυπο RCS και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους για να φέρουμε σύγχρονα μηνύματα σε όλους στο Android.

Πηγή: androidcentral

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα