Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

PCI-Express Gen 6.0 έρχεται το 2021

1 min read
NUvHYR591BBXDDNL1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Με εύρος ζώνης 64 Gbps ανά δίαυλο, 256 Gbps σε x4 και ένα εκπληκτικό 1 Tbps σε x16 (128 GB / s ανά κατεύθυνση), το PCI-Express 6.0 θα κάνει το ντεμπούτο του το 2021, καθώς και το 5G ξεκινά την υλοποίηση του σε αγορές ανά τον κόσμο, σε κεντρικούς υπολογιστές, υποδομές δικτύου μεγάλου εύρους ζώνης και I/O εφαρμογές HPC και AI.

Η ανάπτυξη του νέου προτύπου είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ η προδιαγραφή έχει επιτύχει μια προ-εκδοση την 0.3, σύμφωνα με το PCI-SIG, το κυρίως μέρος του PCI IP.

Η περαιτέρω ανάπτυξη, η σύνταξη πρωτοτύπων και η δοκιμή του προτύπου θα διαρκέσουν έως το 2020 καθώς οι προδιαγραφές του αποστέλλονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Με την υλοποίηση του προτύπου το 2021, οι πρώτες συσκευές που θα το εφαρμόζουν λογικά θα φτάσουν το επόμενο έτος. Ελάχιστες συσκευές χρειάζονται 1 Tbps εύρος ζώνης, αλλά ο διπλασιασμός εύρους ζώνης ανά τρία περίπου χρόνια έχει μέγιστη επίδραση σε συσκευές που έχουν μόνο καλωδίωση για μόνο ένα δίαυλο PCIe και επηρεάζουν άμεσα το εύρος ζώνης άλλων προδιαγραφών I / O που προέρχονται από PCIe, όπως USB, Thunderbolt, CXL, κλπ.

NUvHYR591BBXDDNL1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα