19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

5 tips για δυνατά passwords

1 min read
KMetFQX5UXdhydvbBzUxDA 650 801 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

1. Μην ανακυκλώνετε τους κωδικούς πρόσβασης

Το 64% των χρηστών χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για κάποιους ή για όλους τους λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι αν οι hackers έχουν πρόσβαση σε ένα, είναι θέμα δευτερολέπτων πριν αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλο. Είναι ζωτικής σημασίας να επενδύσετε χρόνο στη δημιουργία του κωδικού σας. Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια passwords για κάθε λογαριασμό που έχετε ορίσει – αντί να δημιουργήσετε έναν μοναδικό, δύσκολο να μαντέψετε κωδικό πρόσβασης για κάθε πλατφόρμα. Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά αξίζει τον κόπο για την ασφάλεια των λογαριασμών σας.

2. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας

Η ανασκόπηση της Εθνικής Cyber ​​Security για τους 100.000 κωδικούς πρόσβασης που πρέπει να ξεκλειδωθούν από επιτήδειους διαπίστωσε ότι 23,2 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν ως κωδικό τον εξαψήφιο κωδικό «123456». Θυμηθείτε: οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι αξέχαστοι, αλλά όχι εικαστικοί. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συμπεριλάβετε πληροφορίες στον κωδικό πρόσβασής σας που είναι εύκολα εντοπισμένες στο διαδίκτυο. για παράδειγμα, την ημερομηνία γέννησής σας, το όνομα ή τον αριθμό της επιχείρησής σας.

3. Η πολυπλοκότητα είναι το κλειδί

Σκεφτείτε πλέον φράσεις, διαφορετικά ψηφία και ειδικούς χαρακτήρες. Οι προτάσεις μπορούν να είναι πιο εύκολο να απομνημονευθούν από τους κωδικούς πρόσβασης μεμονωμένων λέξεων, δημιουργώντας έτσι αξιομνημόνευτα passwords και στη συνέχεια να αντικαταστήσετε μερικά γράμματα με αριθμούς και σημεία στίξης.

Τα συστήματα κωδικού πρόσβασης μπορούν επίσης να λειτουργούν καλά, όπου μια ισχυρή κύρια φράση πρόσβασης μεταβάλλεται ελαφρώς για διαφορετικούς λογαριασμούς. Η ιδέα είναι ότι θυμάστε το «βασικό» μέρος μιας φράσης και να κάνετε μικρές παραλλαγές ανάλογα με το λογαριασμό στον οποίο συνδέεστε. Για παράδειγμα, η φράση πρόσβασης θα μπορούσε να είναι “Us! Ng [INSERT WORD] MakesM3Happy”, όπου η δεύτερη λέξη επεξεργάζεται ανάλογα με τον ιστότοπο στον οποίο συνδέεστε: ‘Us! NgEbayMakesM3Happy’ ή ‘Us! NgFacebookMakesM3Happy’.

4. Εξετάστε τυχαίες γεννήτριες κωδικών

Η έρευνα της GMX σχετικά με τις συνήθειες κωδικού πρόσβασης του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι το 30% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί 10 ή περισσότερες υπηρεσίες που απαιτούν σύνδεση. Με αυτή τη λογική, η δημιουργία, η αποθήκευση και η απομνημόνευση όλων αυτών των κωδικών πρόσβασης μπορεί να είναι ένα αποθαρρυντικό έργο. Ωστόσο, υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να δουλέψουν για  εσάς και την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να είστε δημιουργικοί υπάρχουν και οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, όπως το KeePassX, μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μοναδικές προτάσεις για εσάς.

5. Χρησιμοποιήστε κρυπτογράφηση για περαιτέρω προστασία

Η εφαρμογή των διαχειριστών κωδικών πρόσβασης, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης σε κρυπτογραφημένη μορφή και να τους αποκτήσετε πρόσβαση μέσω κύριου κωδικού πρόσβασης, είναι ένας απλός τρόπος για την ενίσχυση της ασφάλειας των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, μια αποτελεσματική προσέγγιση είναι να δημιουργηθεί έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για να προσθέσετε και ακόμα ένα επίπεδο ασφαλείας. Εδώ, ο χρήστης παρέχει δύο διαφορετικούς παράγοντες επαλήθευσης ταυτότητας για να επαληθεύσει την ταυτότητά του, δηλαδή καλύτερη προστασία.

Αυτό περιλαμβάνει συνήθως την εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης με βάση το κείμενο, καθώς και έναν δεύτερο παράγοντα εξασφάλισης, όπως ένα διακριτικό ασφαλείας ή ένα βιομετρικό στοιχείο (σάρωση προσώπου ή δακτυλικό αποτύπωμα).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας της επιχείρησής σας online, ελέγξτε τον οδηγό ασφαλείας του κωδικού πρόσβασης 1 & 1 του IONOS.

πηγή

George S. Metallidis

techlog.gr – νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα