Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google : Αποκλείει από το Google Play, έναν από τους μεγαλύτερους Κινέζους δημιουργούς εφαρμογών.

1 min read
021 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Do Global είναι η εταιρεία που τρώει “κόκκινη κάρτα” από την Google, με 250 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και 600 εκατομμύρια λήψεις από το Play Store.

Με την υποψία για διαμοιρασμό κακόβουλου λογισμικού και της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, η Google καταργεί εφαρμογές στο Play Store από την Do Global – μία κινέζικη εταιρεία προγραμματισμού εφαρμογών Android.

google play store 2018 768x424 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Do Global, η οποία κατέχει περίπου 100 εφαρμογές στο Play Store, με πάνω από 600 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, ανήκει εν μέρει στο δίκτυο της Baidu. Έτσι λοιπόν 46 εφαρμογές από την DO Global, έχουν ήδη αφαιρεθεί από το Play Store, και η Google σκοπεύει να σύντομα και να αφαιρέσει και επιπλέον εφαρμογές της, αλλά δεν αποκλείεται και ο συνολικός – μόνιμος αποκλεισμός της από το Google Play Store, όπως ανέφερε το BuzzFeed News την Παρασκευή.

do global | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Διενεργούμε ενεργά για κακόβουλες συμπεριφορές, και όταν εντοπίζουμε παραβιάσεις, αναλαμβάνουμε δράση, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης της ικανότητας του προγραμματιστή να κερδίζει χρήματα από τις εφαρμογές του με το AdMob ή να τις δημοσιεύει στο Google Play ” , ανέφερε ο εκπρόσωπος της Google την Παρασκευή.

Ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης επεκτείνει περαιτέρω την απαγόρευση, και στα προϊόντα διαφημίσεων του γίγαντα του Διαδικτύου που εμφανίζονται και στο Android.

Οι εφαρμογές της DO Global, δεν προωθούν πλέον διαφημίσεις για αγορές μέσω του δικτύου AdMob της Google“, ανέφερε η έκθεση.

Το BuzzFeed ανέφερε προηγουμένως, ότι, έξι εφαρμογές από την DO Global διαπράττουν διαφημιστικές απάτες, και αποκρύπτουν τις συμφωνίες ιδιοκτησίας τους.

1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Do Global από την μεριά της, ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 250 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες για τις εφαρμογές της, και μία πελατειακή βάση περίπου 800 εκατομμυρίων χρηστών, μέσω της πλατφόρμας διαφημίσεών της στο Android.

Η απομάκρυνση της Do Global από το Play Store, σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες απαγορεύσεις, αν όχι την μεγαλύτερη, που η Google έχει θεσπίσει ποτέ εναντίον ενός προγραμματιστή εφαρμογών“, ανέφερε η έκθεση.

Η DO Global ήταν θυγατρική της Baidu μέχρι να γίνει αυτόνομη από το 2018, και η Baidu συνεχίζει να διατηρεί το 34% της εταιρείας.

Σήμερα μάλιστα η Do Global προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, αποδεχόμενη πλήρως την απόφαση της Google.

Δήλωση


Την περασμένη εβδομάδα, έχουμε παρατηρήσει μια σειρά αναφορών σχετικά με τις εφαρμογές μας από τα μέσα ενημέρωσης. Κατανοούμε πλήρως τη σοβαρότητα των ισχυρισμών. Ως εκ τούτου, διεξήγαμε αμέσως μια εσωτερική έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα. Λυπούμαστε που διαπιστώνουμε παρατυπίες σε ορισμένες από τις διαφημίσεις AdMob που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας. Με αυτό τον τρόπο, κατανοούμε πλήρως και αποδεχόμαστε την απόφαση της Google. Επιπλέον, έχουμε συνεργαστεί ενεργά μαζί τους, κάνοντας μια λεπτομερή εξέταση για κάθε εφαρμοσμένη εφαρμογή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα ΜΜΕ, τους συνεργάτες μας και το κοινό για την υποστήριξή τους. Προχωρώντας μπροστά, θα ακολουθήσουμε αυστηρά τους σχετικούς κανονισμούς και θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε πλήρη ανασκόπηση των προϊόντων μας. Τέλος, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, έχουμε προκαλέσει παρεξηγήσεις και μεγάλη ανησυχία λόγω της αδυναμίας μας να επικοινωνούμε εγκαίρως και να παρέχουμε πλήρεις πληροφορίες. Προσφέρουμε την ειλικρινή συγνώμη μας.DO Global (April 27th, 2019)

πηγή

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα