26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Windows updates: Σοβαρή διένεξη με προγράμματα antivirus

1 min read
image 1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στις 9 Απριλίου, η Microsoft εξέδωσε μια ενημέρωση κώδικα των Windows ή οποία όμως δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε υπολογιστές που είχαν συγκεκριμένα εγκατεστημένα προγράμματα antivirus. Η διένεξη αφορούσε κυρίως  υπολογιστές που εκτελούσαν τα Windows 7, 8.1, Server 2008 R2, Server 2012 και Server 2012 R2-όχι Windows 10 και είχαν εγκατεστημένα τα antivirus  Sophos, Avira, Arcabit, Avast και McAfee

Η Microsoft προσέθετε συνεχώς προγράμματα antivirus σε αυτήν τη λίστα και το McAfee  ήταν το τελευταίο. Ωστόσο προκειμένου να προστατεύσει τους χρήστες, η Microsoft μπλοκάρισε τη συγκεκριμένη ενημέρωση κώδικα  σε Η/Υ που είχαν εγκατεστημένα τα antivirus που προαναφέραμε.

Εάν ο υπολογιστής σας εγκατέστησε την ενημερωμένη έκδοση προτού μπλοκαριστεί από την Microsoft, ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε το antivirus σας για να διορθώσετε το πρόβλημα. Η Microsoft παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ζήτημα στο site της.

Φαίνεται ότι η Microsoft έκανε μια αλλαγή στο CSRSS – του Client Server Runtime Process- σε αυτήν την ενημέρωση και αυτή ήταν η κύρια αιτία που προκάλεσε όλον αυτόν τον χαμό.

Φυσικά, δεν επηρεά ζεται όλα τα antivirus. Προσωπικά προτιμάμε το Windows Defender (από Microsoft Security Essentials στα Windows 7) και το Malwarebytes.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα ήταν τελείως συμβατά και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.

πηγή

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα