29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

WannaCry: Ο ήρωας του WannaCry κατηγορούμενος για banking malware

1 min read
image 1 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο Marcus Hutchins, γνωστός κυρίως για το ότι κατάφερε να σταματήσει την σφοδρή επίθεση ransomware του 2017 WannaCry, τώρα αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες που σχετίζονται με τη συνωμοσία των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι υπόλοιπες οκτώ κατηγορίες θα απορριφθούν ως μέρος μιας συμφωνίας που υπεβλήθη για πρώτη φορά από την ZDNet.

“Λυπάμαι για αυτές τις ενέργειες και δέχομαι την πλήρη ευθύνη για τα λάθη μου”, δήλωσε ο Hutchins σε δήλωση στην ιστοσελίδα του. «Έχοντας μεγαλώσει,  έχω ωριμάσει και τις ίδιες δεξιότητες που κακώς χρησιμοποίησα πριν από αρκετά χρόνια αυτή τη φορά θα της χρησιμοποιώ για εποικοδομητικούς σκοπούς. Θα συνεχίσω να αφιερώνω το χρόνο μου για να κρατώ τους ανθρώπους ασφαλείς από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού. ”

Ο Hutchins έγινε ευρέως γνωστός στο συνάφι και απέσπασε πολλούς επαίνους από πολλούς και κυρίως από τους επαγγελματίες ασφαλείας όταν ανακάλυψε το “switch kill” στο ransomware της WannaCry το 2017, κατάφερε να ανακόψει μία επίθεση που είχε μολύνει πάνω από 75.000 υπολογιστές σε περισσότερες από 150 χώρες. Στα μάτια πολλών ήταν ένας ήρωας γι αυτό του το κατόρθωμα και την όποια προσπάθεια την είχε κάνει εξ ολοκλήρου μόνος του ως ανεξάρτητος ερευνητής.

Λίγους μήνες μετά την επίθεση WannaCry, ο Hutchins συνελήφθη κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ασφαλείας Def Conquest στο Λας Βέγκας κατηγορούμενος για την ανάπτυξη ενός trojan τραπεζικού συστήματος ονόματι Kronos.

Το συγκεκριμένο trojan συγκέντρωνε στοιχεία σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης για να αδειάσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων. Η υπόθεση όμως για κάποιον περίεργο τρόπο είχε κολλήσει και προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας.

Πέρασε σχεδόν ενάμισι χρόνος από τη σύλληψη του, με πολλούς ερευνητές να έχουν ενστάσεις και να υποστηρίζουν ότι ο Hutchins δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά για να τελεσιδικήσει.

Ο Hutchins αντιμετωπίζει τώρα έως και πέντε χρόνια φυλάκιση για κάθε κατηγορία, καθώς και τη δυνατότητα οικονομικών κυρώσεων, ανάλογα με την καταδίκη του δικαστή.

theverge

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα