YouTube: Νέο χαρακτηριστικό αξιολόγησης για την επιτυχία ενός video
Το Youtube εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό για να κατατάξει ένα βίντεο και να το αξιολογήσει θετικά και αυτό είναι «ο ποιοτικός χρόνος παρακολούθησης» ως νέο στοιχείο για την επιτυχία του βίντεο.
Οι τελευταίοι αρκετοί μήνες δεν θα λέγαμε ότι ήταν και η καλύτερη περίοδος για το Youtube και τώρα από ότι φαίνεται η εταιρεία θέλει να κάνει κάποιες εσωτερικές κινήσεις για να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, το YouTube διαθέτει δύο νέες εσωτερικές μετρήσεις για τη μέτρηση της επιτυχίας ενός βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του “ποιοτικού χρόνου παρακολούθησης”.
Το Bloomberg αναφέρει αυτή την εβδομάδα ότι, ανταποκρινόμενο στις πρόσφατες επικρίσεις, το YouTube επανεξετάζει πώς μετρά την επιτυχία ενός βίντεο. Προηγουμένως, το YouTube μετρούσε την επιτυχία ενός βίντεο βασισμένου σχεδόν αποκλειστικά στη δέσμευση του πόσα views είχε, χωρίς να έχει σημασία αν το βίντεο ήταν clickbait ή κάτι διαφορετικό από τον τίτλο του μόνο και μόνο για να ελκύσει περισσότερες θεάσεις.
Με αυτές τις νέες μετρήσεις, φαίνεται ότι το YouTube θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο στον ποιοτικό χρόνο παρακολούθησης του περιεχόμενου του video. Ωστόσο, η έκθεση εξηγεί ότι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει πώς θα λειτουργήσει αυτό. Εκτός από τον “ποιοτικό χρόνο παρακολούθησης”, το YouTube θα παρακολουθεί επίσης τους χρήστες και θα εξετάζει τα σχόλια που διαβάζουν και δημοσιεύουν.
Το τμήμα της Google εισήγαγε δύο νέα εσωτερικά χαρακτηριστικά τα τελευταία δύο χρόνια για να αξιολογήσει στην ποιότητα των βίντεο, σύμφωνα με εσωτερικά στελέχη της εταιρείας. Το ένα παρακολουθεί το συνολικό χρόνο που ξοδεύουν οι άνθρωποι στο YouTube, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων που δημοσιεύουν και διαβάζουν (όχι μόνο τα κλιπ που παρακολουθούν). Το άλλο είναι μια μέτρηση που ονομάζεται “ποιοτικός χρόνος παρακολούθησης”, ένα στατιστικό στοιχείο squishier με έναν ευγενή στόχο: Να εντοπίζει περιεχόμενο που επιτυγχάνει κάτι πιο εποικοδομητικό από το να κρατά τους χρήστες κολλημένους στα τηλέφωνά τους.
Μόλις τελοιοποιηθούν αυτές οι νέες μετρήσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά και να επηρεάσουν και άλλα στοιχεία της πλατφόρμας, όπως το σύστημα συστάσεων. Μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες απολύτως τεράστιες αλλαγές στην πλατφόρμα εν γένει. Η εστίαση στην “ευθύνη” θα περιορίσει πιθανώς τους τύπους περιεχομένου που θα μπορούσαν να αναρτηθούν σε κάποιο βαθμό. Είναι όμως μια επικίνδυνη κίνηση, όπως εξηγεί και το Bloomberg:
Η απόφαση για το ποιο βίντεο είναι “ποιοτικό” ή ποια κλιπ είναι “υπεύθυνα” είναι δύσκολη ακόμη και για τον άνθρωπο. Το YouTube προσπαθεί να υλοποιήσει αυτό το κατόρθωμα με ένα συνδυασμό λογισμικού και εργαζομένων, καθιστώντας το έργο ακόμη πιο δύσκολο. Είναι θα λέγαμε μια επικίνδυνη αλλαγή. Τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από τις διαφημίσεις και η επιχείρηση λειτουργεί καλύτερα όταν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο YouTube. Ως εκ τούτου, η εμμονή των στελεχών με στατιστικά στοιχεία είναι απολύτως δικαιολογημένη καθώς και η προσθήκη μετρήσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων από διαφημίσεις.
Μέχρι στιγμής, το YouTube αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις νέες μετρήσεις με έναν εκπρόσωπο λέγοντας μόνο ότι “υπάρχουν πολλές μετρήσεις που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε την επιτυχία ενός βιντεο”.
George S. Metalldiis
Atticlab.gr– Νέα τεχνολογίας