24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft αποκάλυψε ότι η παραβίαση του Outlook.com άφησε ορισμένους λογαριασμούς εκτεθειμένους

1 min read
Microsoft Outlook Web Page | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft έχει στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ορισμένους χρήστες του Outlook.com, ενημερώνοντάς τους για παραβίαση ασφαλείας. Το ζήτημα αφορούσε παραβιασμένα διαπιστευτήρια που ανήκαν σε έναν support agent που άφησε ορισμένους λογαριασμούς εκτεθειμένους σε «μη εξουσιοδοτημένα μέρη», σύμφωνα με τη Microsoft, με την ευπάθεια να υφίσταται από την 1η Ιανουαρίου έως τις 28 Μαρτίου 2019. Από τότε, τα συμβεβλημένα διαπιστευτήρια έχουν απενεργοποιηθεί.

Οι χρήστες του Outlook.com έχουν λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιγράφει λεπτομερώς το ζήτημα. Σύμφωνα με τη Microsoft, όποιος είχε τα διαπιστευτήρια ήταν σε θέση να δει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα φακέλων, γραμμές θέματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ατόμων με τα οποία επικοινωνούσε ο χρήστης, χωρίς όμως να είναι δυνατό να δει περιεχόμενο ή συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στην ανακοίνωση της Microsoft προς τους χρήστες του Outlook.com που έλαβαν την ειδοποίησή της, η εταιρεία αναφέρει ότι σύμφωνα με τα δεδομένα οι πληροφορίες που σχετίζονται με το λογαριασμό (αλλά όχι το περιεχόμενο οποιουδήποτε ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) θα μπορούσαν να είχαν εκτεθεί αλλά η Microsoft δεν έχει καμία ένδειξη ότι συνέβη κάτι τέτοιο. ”

Υπάρχει το ενδεχόμενο οι χρήστες που επηρεάζονται να υποβληθούν σε ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing), σε αυξημένο spam και σε άλλο ενοχλητικό περιεχόμενο. Οι χρήστες που λαμβάνουν αυτήν την ειδοποίηση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αλληλεπιδρούν με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαληθεύοντας ότι έχουν αποσταλεί από μια νόμιμη διεύθυνση και ότι οι σύνδεσμοι που περιλαμβάνονται δεν τους ανακατευθύνουν σε τυχαίες ιστοσελίδες που ενδέχεται να συλλέγουν πληροφορίες σύνδεσης.

Παρόλο που οι πληροφορίες σύνδεσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών δεν διακυβεύονταν από την παραβίαση της ασφάλειας, η Microsoft εξακολουθεί να συνιστά στους χρήστες να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Αυτή η ενέργεια μπορεί να ρυθμιστεί στο μενού ρυθμίσεων ασφαλείας του λογαριασμού.

George S. Metallidis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα