29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο έκανε σήμερα το πρωί του Σαββάτου 13-04-19 την παρθενική του πτήση

1 min read
drone1 website | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Κατασκευάστηκε από την εταιρεία εκτόξευσης πυραύλων Stratolaunch, το αεροπλάνο των 500.000 λιβρών με ένα άνοιγμα πτερυγίων 385 ποδών απογειώθηκε λίγο μετά τις 10 π.μ. από το Mojave Air και το Space Port στο Mojave της Καλιφόρνιας. Ήταν μια κρίσιμη πρώτη δοκιμαστική πτήση για το αεροσκάφος το οποίο σχεδιάστηκε για να εκτοξεύει πυραύλους από τον αέρα. Η εναρκτήρια πτήση διήρκεσε περίπου δύο ώρες, σύμφωνα με τον Associated Press , και το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η διπλή άτρακτος Stratolaunch έχει σχεδιαστεί για να πετάει σε υψόμετρο 35.000 ποδιών, όπου μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους που ωθούνται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Στη συγκεκριμένη πτήση το αεροπλάνο ωστόσο δεν έφερε πυραύλους, αλλά η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει με έναν τουλάχιστον πελάτη, την Northrop Grumman Corporation, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Stratolaunch για να στείλει τον πύραυλο Pegasus XL στο διάστημα.

Η σημερινή πτήση έρχεται μόλις τρεις μήνες μετά την απόλυση “περισσοτέρων από 50 υπαλλήλων” από την Stratolaunch και την ακύρωση των προσπαθειών για την ανάπτυξη των δικών της πυραύλων. Αρχικά, η εταιρεία σχεδίαζε να κατασκευάσει μια ολόκληρη σουίτα ρουκετών, συμπεριλαμβανομένου κι ενός αεροπλάνου. Στην αλλαγή των σχεδίων συνετέλεσε ωστόσο  και ο θάνατος του συν-ιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, ο οποίος ξεκίνησε το Stratolaunch το 2011.

Ο δρόμος για τη σημερινή εκτόξευση περιελάμβανε μια σειρά από αυξητικές δοκιμές , συμπεριλαμβανομένης του αρχικού rollout και της δοκιμής του κινητήρα, καθώς και μερικές τροχειοδρομήσεις στον αεροδιάδρομο του Mojave με διάφορες ταχύτητες.

Όλες οι δοκιμές στέφθηκαν με επιτυχία.

George S. Metallidis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα