16 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα ηλεκτρικά πατίνια από ότι φαίνεται δεν θα μείνουν για πολύ….

1 min read
limescoot1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ξαφνικά και ως δια μαγείας εν μία νυκτί εμφανίστηκαν αυτά τα ηλεκτρικά σκούτερ και πλημμύρισαν την πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Σε κάθε γωνιά του δρόμου όλο και κάποιο θα έχουμε συναντήσει αφημένο, παρατημένο, όλο και θα έχουμε δει προσπάθειες επίδοξων αναβατών να προσπαθούν να δαμάσουν αυτό το “ατίθασο άτι”, με όχι τόσο ευχάριστα αποτελέσματα αρκετές φορές και να μάθουν τα χούγια του.

Η απροσδόκητη επιτυχία αυτών των ηλεκτρικών πατινιών πρωτοβουλία της Bird και της Lime, είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξάρσεις θα λέγαμε του τρέχοντος έτους.

Αλλά (εδώ αρχίζει το καλό) υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά σε όλη αυτήν την ιστορία ενοικίασης και ανταλλαγής  των ηλεκτρικών σκούτερ (καλά μην τρομάζετε… δεν μιλάμε για τον βανδαλισμό, για τα παρατημένα στο πεζοδρόμιο σκούτερ ή ακόμα και για όλους τους τραυματισμένους αναβάτες).

Μιλάμε για τα νούμερα. Δυστυχώς από ότι φαίνεται (δεν βγαίνουν τα δόλια τα κατσίκια μας….παλιά καλή Ελληνική ταινία) το πρόσημο δεν είναι θετικό  και αυτό κυρίως επειδή τα σκούτερ δεν φέρνουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν το κόστος τους.

Η επισκευή των χαλασμένων σκούτερ είναι δαπανηρή ενώ το κόστος ενοικίασης προσιτό και έτσι το πρόσημο είναι στο μείον κι εάν συνεχιστεί αυτό τότε είναι πολύ πιθανό όλα αυτά τα σκούτερ να καταλήξουν σε κάποια μάνδρα με παλιοσίδερα .

Όλα είναι εμπόριο και μία επιχείρηση κοιτάει πάντα την κερδοφορία της και τα έσοδα της και στην συγκεκριμένη περίπτωση – πόσα έσοδα φέρνει κάθε μεμονωμένο σκούτερ για την εταιρεία – είναι και ο σημαντικότερος αριθμός που πρέπει να λάβετε υπόψη αλλά και η διάρκεια ζωής του κάθε σκούτερ. Όσο περισσότερα ταξίδια και μίλια μπορεί να καλύψει ένα σκούτερ, τόσο καλύτερα είναι για τις εταιρείες σκούτερ που πρέπει να ανακτήσουν το κόστος κάθε οχήματος προτού να μπορέσουν να ξεκινήσουν να κερδίζουν χρήματα.

Πρόσφατες έρευνες από την  ARK και μερικούς άλλους οικονομικούς αναλυτές Quartz και The Information  με μια πιο προσεκτική ματιά υπολόγισαν τα χρηματοοικονομικά αυτής της ιστορίας και από ότι φαίνεται τα ηλεκτρικά πατίνια μάλλον δεν θα μείνουν για πολύ…

George S. Metallidis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα