18 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Ρωσική κυβέρνηση απαιτεί από πάροχους VPN να φιλτράρουν το περιεχόμενό τους

1 min read
wide fullhd Red square Moscow cityscape 8309148721 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι πάροχοι περιλαμβάνουν τους NordVPN, VyprVPN και TorGuard. Αν δεν συμμορφωθούν εντός 30 ημερών θα απαγορευτεί η πρόσβαση τους στο internet.

H υπηρεσία διαχείρισης τηλεπικοινωνίων, Roskomnadzor, έχει ζητήσει από τους παρόχους VPN να συνδεθούν με το κρατικό δίκτυο ελέγχου περιεχομένου (FGIS) ώστε να συμβαδίζει με την ισχύουσα νομοθεσία το περιεχόμενο στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι χρήστες των δικτύων.

Το 2017 η ρωσική κυβέρνηση πέρασε μια σκληρή νομοθεσία για να περιορίσει την ελευθερία που παρέχουν τα δίκτυα VPN. Εν συντομία τα VPN προσπερνούν τις διαφορές κρατικές διαδικτυακές απαγορεύσεις συνδέοντας τους χρήστες με servers του εξωτερικού. Με την “νέα” νομοθεσία όμως οι εταιρείες αναγκάζονται να κάνουν εγγραφή στην Roskomnadzor και να εμποδίσουν την πρόσβαση στις ιστοσελίδες που έχει απαγορεύσει το κράτος.

Η Roskomnadzor όμως φαίνεται να καθυστέρησε αρκετά να εφαρμόσει την νομοθεσία, κάτι που σύμφωνα με στέλεχος της VyprVPN δεν είναι τυχαίο καθώς η αρχή είναι πιθανό να εμποδίσει πρώτα την σύνδεση στα δίκτυα VPN μέσω των παρόχων internet. Τα VPN φαίνεται δεν είναι τα μόνα που έχουν δεχθεί πιέσεις να συμμορφωθούν, με την Google να βρίσκεται σε τριβή με το Κρεμλίνο τον τελευταίο καιρό.

uc?id=1 UsetIs ccAlgKDXeas2tlIj586Misvy | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

«Αυτοί (το Κρεμλίνο) βλέπουν τα VPN και προσπαθούν να μας ασκήσουν άμεση πίεση, όπως κάνει και η Κίνα.» Είπε ο Sundey Yokubaitis, CEO της GoldenFrog που διαχειρίζεται το VyprVpn. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Ελβετία, είναι από τις πρώτες που δέχθηκαν το τελεσίγραφο E-mail από την Roskomnadzor. Ωστόσο ο Yokubaitis δήλωσε ότι δεν σκοπεύουν να συμμορφωθούν. «Η κύρια αποστολή μας είναι να κρατήσουμε το διαδίκτυο ανοικτό και ελεύθερο, το VyprVPN θα συνεχίσει να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς λογοκρισία.»

Το TorGuard απάντησε στο αίτημα της Roskomnadzor με την αφαίρεση όλων των φυσικών servers από την Ρωσία υπό την υποψία ότι οι αρχές θα προσπαθήσουν να κατασχέσουν το υλισμικό μαζί με τα δεδομένα των πελατών τους, ενώ αυξάνουν τον αριθμό των servers στις γειτονικές χώρες ώστε να καλύψουν την ζήτηση.

uc?id=1oB9IpYN6x5wktQo asaw6w067RERyvon | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το NordVPN κράτησε μια παρόμοια στάση αποσύροντας όλους τους servers του από την Ρωσία καθώς: «Η σύνδεση στους servers της NordVPN στην Ρωσία δεν είναι πλέον ασφαλής. […] Για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε παρέμβαση η δυσλειτουργία θα τερματίσουμε την λειτουργεία όλων των Ρωσικών μας servers.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της GoldenFrog είπε στο PCMag ότι η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους Ρώσους πελάτες της, αλλά υποψιάζεται ότι το Κρεμλίνο θα συνεχίσει να εισάγει τεχνολογία «λογοκρισίας» από την Κίνα στα πλαίσια μιας ανανεωμένης επίθεσης στην ελευθέρια του internet.

«Αν η Ρωσική κυβέρνηση αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία Great Firewall ενάντιων μας, είμαστε προετοιμασμένοι να πολεμήσουμε τις προσπάθειες τους να περιορίσουν το internet όπως έχουμε κάνει και στην Κίνα για πολλά χρονιά.»

πηγή news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα