19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το νέο Oculus Rift S έρχεται την Άνοιξη με τιμή $399

1 min read
Η Oculus ανακοίνωσε στο φετινό συνέδριο GDC την αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού headset εικονικής πραγματικότητας Rift. Το κόστος του νέου Rift S είναι κατά $50 αυξημένο σε σχέση με τον προκάτοχό του και έρχεται την Άνοιξη.
Oculus Rift S 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Oculus ανακοίνωσε στο φετινό συνέδριο GDC την αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού headset εικονικής πραγματικότητας Rift. Το κόστος του νέου Rift S είναι κατά $50 αυξημένο σε σχέση με τον προκάτοχό του και έρχεται την Άνοιξη.

Το Oculus Rift S αντικαθιστά τις οθόνες τεχνολογίας OLED με ελαφρώς υψηλότερης ανάλυσης οθόνες, που όμως είναι τεχνολογίας LCD (1280 x 1440 pixels αντί 1080 x 1200 pixels) ενώ επιπλέον «ρίχνει» τον ρυθμό ανανέωσης από τα 90Hz στα 80Hz. Το field-of-view από την άλλη είναι μεγαλύτερο από εκείνο του Rift ενώ διαθέτει το ίδιο ενσωματωμένο σύστημα ήχου με τα headsets Quest (που έρχεται επίσης την Άνοιξη) και Go.

Τα on-ear ακουστικά έχουν αντικατασταθεί από «near ear» ηχεία, αν και βεβαίως ο χρήστης του Rift S έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα δικά του ακουστικά. Επίσης, όπως και το Quest, έτσι και το Rift θα κυκλοφορήσει με χειριστήρια Touch. Το Rift S επίσης ενσωματώνει πέντε κάμερες για «tracking» (αισθητήρες Insight σαν αυτούς του Quest), που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διατηρείτε την οπτική επαφή με το περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε το headset μέσω ενός χαρακτηριστικού που ονομάζεται Passthrough+.

Στον σχεδιασμό του Rift S βοήθησε η εταιρεία Lenovo με την Oculus να υποστηρίζει ότι προσφέρει «βελτιωμένη άνεση, καλύτερη κατανομή βάρους, βελτιωμένο “light blocking” καθώς και ένα απλό σύστημα μονής καλωδίωσης για “clutter-free” εμπειρία χρήσης». Για να το χρησιμοποιήσετε είναι απαραίτητο ένα συμβατό PC βεβαίως με την Oculus να προσφέρει ένα εργαλείο που μπορείτε να «κατεβάσετε» για να διαπιστώσετε αν ο υπολογιστής έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές προτού επενδύσετε στο Rift S.

πηγή https://www.insomnia.gr/articles/entertainment/mixedreality/new-oculus-rift-s/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα