29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πρόστιμο μαμούθ στη Google αναμένεται να επιβάλουν οι Βρυξέλλες

1 min read
Νέο πρόστιμο στην Google αναμένεται να επιβάλουν οι Βρυξέλλες σηματοδοτώντας μία νέα αναμέτρηση μεταξύ της ΕΕ και του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού
Google1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Νέο πρόστιμο στην Google αναμένεται να επιβάλουν οι Βρυξέλλες σηματοδοτώντας μία νέα αναμέτρηση μεταξύ της ΕΕ και του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού. Το πρόστιμο αναμενεται να ανακοινωση την επόμενη εβδομάδα, η Επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Google έχει ήδη πληρώσει 7 δισ. ευρώ σε πρόστιμα στην ΕΕ μέχρι σήμερα, για δύο άλλες υποθέσεις. Η εταιρεία διαδικτυακής αναζήτησης έλαβε πρόστιμο 4,3 δισ. ευρώ την περσινή χρονιά για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά λόγω του Android λειτουργικού συστήματος της σε smartphones ενώ πήρε άλλο πρόστιμο ύψους 2,4 δισ. το προηγούμενο καλοκαίρι καθώς θεωρήθηκε ότι ευνοούσε τις δικές της υπηρεσίες έναντι των ανταγωνιστών της. Η Google έχει ασκήσει έφεση και στις δύο ευρωπαϊκές αποφάσεις, στο Λουξεμβούργο.

Η τελευταία έρευνα επικεντρώνεται στην επιχείρηση της Google, AdSense, που τοποθετεί τη μπάρα αναζήτησης σε ιστότοπους τρίτων, όπως σε ειδησεογραφικές σελίδες. Η Κομισιόν μπορεί να επιβάλει μέχρι και 13 δισ. δολάρια – το οποίο είναι το 10% του τελευταίου παγκόσμιου τζίρου της μητρικής της Google, Alphabet- αλλά το πρόστιμο αναμένεται να είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό. Όπως σημειώνεται, οι αξιωματούχοι της ΕΕ ανησυχούν ότι η Google «μείωσε τεχνητά τις επιλογές και την καινοτομία στην αγορά», περιορίζοντας συμβατικά τον τρόπο με τον οποίο οι ιστότοποι τρίτων εμφανίζουν διαφημίσεις αναζήτησης από ανταγωνιστές.

Η έρευνα της ΕΕ επικεντρώνεται στις απαιτήσεις της Google, που εισήχθησαν το 2006, σύμφωνα με τις οποίες απαιτούσε από πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους τρίτων να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την υπηρεσία διαφημίσεών της, εάν επιθυμούσαν να συμπεριλάβουν στο δικτυακό τους τόπο το πλαίσιο αναζήτησης της Google.

Πηγή https://www.digitallife.gr/prostimo-mamouth-sti-google-anamenetai-na-epivaloun-oi-vrykselles-26074

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα