28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επίσημο: Νέο Tesla Model Y [video]

1 min read
Αυτό είναι το πέμπτο μοντέλο στην γκάμα της Tesla. Η καλιφορνέζικη φίρμα μόλις μας αποκάλυψε την ψευτο-έκπληξή της, καθώς το αυτοκίνητο είναι ένα πιο ψηλό Model 3: Πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη το 2021.
tesla model y 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αυτό είναι το πέμπτο μοντέλο στην γκάμα της Tesla. Η καλιφορνέζικη φίρμα μόλις μας αποκάλυψε την ψευτο-έκπληξή της, καθώς το αυτοκίνητο είναι ένα πιο ψηλό Model 3: Πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη το 2021.

Εάν και η Tesla εξακολουθεί να κατέχει την ηγετική θέση στα ηλεκτρικά μοντέλα υψηλής κλάσης με τα Model S και X, το τοπίο έχει διαμορφωθεί πολύ διαφορετικά για το πέμπτο μέλος της γκάμας Tesla. Το Model Υ έκανε την παρθενική εμφάνισή του στο Los Angeles, στην έδρα του Αμερικανού κατασκευαστή που λανσάρισε το νέο μοντέλο της στην κατηγορία των κόμπακτ ηλεκτρικών crossover.

Αλλά αυτή τη φορά… έχουσιν γνώσιν οι φύλακες, καθώς ο ανταγωνισμός κάθε άλλο παρά ανύπαρκτος είναι. Μετρήστε! Hyundai Kona EV, Kia e-Niro, Volkswagen I.D. (έρχεται οσονούπω) ή ακόμη και το DS 3 Crossback E-Tense… Όλα τους έχουν άνετη αυτονομία, λογική τιμή για αυτοκίνητα του είδους και είναι όλα διαθέσιμα είτε άμεσα είτε σε πολύ κοντινό μέλλον.

Ως εκ τούτου λοιπόν, το Model Y έχει πολλά να κάνει και θα ιδρώσει τη φανέλα του. Η Tesla αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τα οποία, ως επί το πλείστον και χωρίς αυτό να προκαλεί έκπληξη, είναι παρόμοια με αυτά του Model 3:
– Αυτονομία από 370 έως 482 km (ανάλογα έκδοσης)
– 0-96 km/h σε 3,9” έως 5,5” (ανάλογα έκδοσης)
– Εσωτερικό προερχόμενο από το Model 3
– Τέσσερις εκδόσεις: Στάνταρ, Μεγάλης αυτονομίας, Dual Motor και Performance

tesla model y 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όπως και για το Model 3, η Tesla θα ξεκινήσει την παραγωγή με τις πιο ακριβές εκδόσεις, με τιμή εκκίνησης τις $51.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για την Ευρώπη, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά πριν ανακοινωθούν οι τελικές τιμές. Αλλά ας μην περιμένουμε η τιμή προ επιδότησης (ανάλογα με τη χώρα) να κατέβει από τις 40.000 ευρώ, δεδομένου ότι το εμπορικό λανσάρισμα του βασικού μοντέλου είναι προγραμματισμένο για την άνοιξη του 2021. Οι προ-παραγγελίες στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

tesla model y 31 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μέχρι το 2021 όμως, οι ανταγωνιστές στην αγορά των ηλεκτρικών crossover θα είναι ακόμη περισσότεροι, περιλαμβανομένων των BMW και Mercedes-Benz, οι οποίες δεν υφίστανται ακόμη στην κατηγορία. Φυσικά, το Model Y διατηρεί ένα πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων: Τις 7 θέσεις, καθώς ο Elon Musk εξήγησε ότι το Model Y μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 ενηλίκους. Αλλά με μήκος 4,7 m, είναι σχεδόν 30 πόντους πιο μακρύ από τους ανταγωνιστές του που αναφέρθηκαν παραπάνω. Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2021, για να δούμε αν η Tesla θα καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική όταν κατά το ευρωπαϊκό λανσάρισμα του Model Y θα έχει τριγύρω της κόσμο και κοσμάκη.

Πηγή https://www.drive.gr/news/nea-montela/episimo-neo-tesla-model-y-video

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα