26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Adobe αναμένεται να σταματήσει την κυκλοφορία του Shockwave τον επόμενο μήνα

1 min read
Σε ένα έγγραφο τεχνικής υποστήριξης που δημοσιεύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, η Adobe εξηγεί ότι, ενώ το Shockwave θα σταματήσει να κυκλοφορεί στις 9 Απριλίου 2019, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη σύμφωνα με τις συμβάσεις τους.
Adobe Shockwave Player 12 1 0 150 Now Available for Download 431965 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σε ένα έγγραφο τεχνικής υποστήριξης που δημοσιεύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, η Adobe εξηγεί ότι, ενώ το Shockwave θα σταματήσει να κυκλοφορεί στις 9 Απριλίου 2019, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη σύμφωνα με τις συμβάσεις τους.

Η εταιρεία εξηγεί ότι η εγκατάλειψη του Shockwave είναι το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της υπάρχουσας βάσης χρηστών, ειδικά επειδή η πλειοψηφία των πελατών μεταβαίνουν σε εναλλακτικές λύσεις.

«Καθώς οι τεχνολογίες εξελίσσονται και η χρήση των κινητών συσκευών έχει αυξηθεί, το διαδραστικό περιεχόμενο έχει μετακινηθεί σε πλατφόρμες όπως HTML5 Canvas και Web GL και η χρήση του Shockwave έχει μειωθεί», λέει.

Η απόφαση να αποσύρει το Shockwave από την αγορά δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη και η Adobe εξηγεί ότι έχει ήδη διακόψει τις σχετικές τεχνολογίες τα προηγούμενα χρόνια.

«Η Adobe εξέδωσε μια προειδοποίηση για να βοηθήσει τους πελάτες να προετοιμαστούν για την αλλαγή. Η διακοπή της κυκλοφορίας του Shockwave για Windows είναι το τελευταίο βήμα μιας πολυετούς διαδικασίας: Το Adοbe Director, ένα εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου Shockwave, σταμάτησε να κυκλοφορεί την 1η Φεβρουαρίου 2017 και το Shockwave για macOS σταμάτησε την 1η Μαρτίου 2017, » σημειώνει η Adobe.

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι το Shockwave δεν θα εξαφανιστεί απλά μια μέρα. Παρόλο που η ίδια η Adobe καθόρισε την προθεσμία αποχώρησης, το Shockwave θα συνεχίσει να ζει για λίγο περισσότερο και η πλατφόρμα θα συνεχίσει να λειτουργεί στις συσκευές που είχε εγκατασταθεί.

Ωστόσο, τα επίσημα download links θα σταματήσουν να κυκλοφορούν, οπότε δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση του Shockwave σε νέους υπολογιστές. Φυσικά, οι πηγές τρίτων θα φιλοξενούν ακόμα τους installers, αν και αργά ή γρήγορα, όλοι θα πρέπει απλώς να μεταβούν από το Shockwave σε εναλλακτικά προϊόντα που εξακολουθούν να λαμβάνουν υποστήριξη.

Εκτός από το Shockwave, η Adobe προετοιμάζεται επίσης να σταματήσει την κυκλοφορία του Flash Player το επόμενο έτος.

Πηγή https://www.secnews.gr/177633/adobe-shockwave/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα