26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei κατέθεσε αγωγή κατά των ΗΠΑ για το μπλοκάρισμα του εξοπλισμού της

1 min read
Η Huawei κατέθεσε αγωγή εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης την Τετάρτη το βράδυ, υποστηρίζοντας ότι οι ομοσπονδιακές ενέργειες για την παρεμπόδιση της κινεζικής εταιρείας από την πώληση εξοπλισμού ή υπηρεσιών στην κυβέρνηση ή σε οποιεσδήποτε σχετικές οντότητες είναι αντισυνταγματικές.
usa china1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Huawei κατέθεσε αγωγή εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης την Τετάρτη το βράδυ, υποστηρίζοντας ότι οι ομοσπονδιακές ενέργειες για την παρεμπόδιση της κινεζικής εταιρείας από την πώληση εξοπλισμού ή υπηρεσιών στην κυβέρνηση ή σε οποιεσδήποτε σχετικές οντότητες είναι αντισυνταγματικές.

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας κατέθεσε την αγωγή  του στην Ανατολική Περιφέρεια του Τέξας το βράδυ της Τετάρτης. Η έδρα των Η.Π.Α. της Huawei βρίσκεται στο Plano του Τέξας.

Συγκεκριμένα, η Huawei, με την 59 σέλιδη αγωγή, ισχυρίζεται ότι ορισμένα τμήματα του τμήματος 889 του νόμου 2019 για την Εθνική Άμυνα Εξουσιοδότησης (NDAA) ξεχωρίζουν την εταιρεία και την εμποδίζουν να συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

“Αποκλείει τη χρήση (από κυβερνητικούς εργολάβους) ή την αγορά (από κυβερνητικές επιχορηγήσεις και λήπτες δανείων) εξοπλισμού και υπηρεσιών της Huawei, ακόμη και όταν ο εξοπλισμός ή οι υπηρεσίες της Huawei δεν χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν μια λειτουργία που σχετίζεται με την κυβέρνηση», αναφέρει.

Ο Julian Ku, καθηγητής και ακαδημαϊκός κοσμήτορας στο Hofstra Law, λέει ότι πρόκειται για μια «έξυπνη δίκη» που επιτρέπει επίσης στην Huawei να διπλασιάσει τις φιλοδοξίες της να αναπτύξει τις δραστηριότητές της εκτός Κίνας ー ακόμη και αν η αγωγή δεν έχει επιτυχία.

“Θα πρέπει να κάνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και το Κογκρέσο στο σύνολό του να παύσει προτού να ξεχωρίσουν εκ νέου την Huawei από το όνομα για μια συγκεκριμένη απαγόρευση ή απαγόρευση”, δήλωσε ο Ku στο Cheddar την Τετάρτη το βράδυ. “Θα επιτρέψει επίσης στην Huawei να ισχυριστεί στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχουν πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με την υποτιθέμενη σύνδεση της κινεζικής κυβέρνησης και θα δείξει στους πελάτες της ότι είναι σοβαρό να μένουν στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές αγορές”.

Η Huawei προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη παγκόσμια υποψία για μια σειρά φερόμενων καταχρηστικών συμπεριφορών.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Meng Wanzhou, συνελήφθη τον Καναδά τον Δεκέμβριο για υποψίες ότι παραβίασε τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν. Η εταιρεία κατηγορείται ότι κλέβει εμπορικά μυστικά από εταιρείες των ΗΠΑ και έχει επίσης αποκλειστεί από τη διεξαγωγή ορισμένων από τις επιχειρήσεις της στην Αυστραλία. Η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο συζητούν επίσης τη δράση κατά της Huawei.

Το συνταγματικό επιχείρημα της Huawei είναι τριπλό: η εταιρεία πιστεύει ότι ένα αντισυνταγματικό “νομοσχέδιο” κατηγορεί αδίκως την εταιρεία για τιμωρία “· παραβιάζει το δικαίωμά της για δίκαιη διαδικασία σύμφωνα με την πέμπτη τροποποίηση και ότι αποτελεί παραβίαση του διαχωρισμού των εξουσιών.

Το επιχείρημα της δίκαιης διαδικασίας βασίζεται στην “επιλεκτική στέρηση” της “ελευθερίας” της εταιρείας, περιορίζοντας σοβαρά την ελευθερία της για επιχειρηματική δραστηριότητα, στιγματίζοντας την, κάνοντάς το αποτελεσματικά ως εργαλείο της κινεζικής κυβέρνησης και κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ “.

Το επιχείρημα διαχωρισμού των εξουσιών στηρίζεται στο γεγονός ότι το Κογκρέσο έχει την εξουσία να θεσπίζει γενικούς κανόνες, αλλά όχι την εξουσία να εκδίδει την απόφαση ー ότι η εξουσία αυτή δίνεται στον δικαστικό κλάδο ー ή να επιβάλλει αποφάσεις, η οποία είναι μια εξουσία που δίνεται στην εκτελεστική εξουσία .

“Οι ρήτρες για τη θεμελίωση του Συντάγματος και η προκύπτουσα διάσπαση των εξουσιών παρέχουν στο Κογκρέσο περιορισμένες, απαριθμούμενες« νομοθετικές εξουσίες »και τοποθετούν τις« εκτελεστικές »και« δικαστικές »εξουσίες στον Πρόεδρο και στα δικαστήρια, αντίστοιχα», λέει η Huawei στη διαμαρτυρία της.

Ξεχωρίζοντας την εταιρεία, ισχυριζόμενος ότι συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση και απαγορεύει τις συναλλαγές με κυβερνητικές και συναφείς οργανώσεις, το τμήμα 889 του NDAA “λειτουργεί σωστά δεσμευμένο στην εκτελεστική και δικαστική εξουσία και στερεί την Huawei από τις διαθέσιμες διαρθρωτικές διασφαλίσεις οι λειτουργίες αυτές ασκούνται από τα συνταγματικά καθορισμένα υποκαταστήματά τους, όπως οι ευκαιρίες για εκτελεστική διαβούλευση και ο επακόλουθος δικαστικός έλεγχος και η δυνατότητα επανεξέτασης “, σύμφωνα με τις αξιώσεις.

Ο Ku δήλωσε ότι το κύριο νομικό επιχείρημα της Huawei είναι ότι το Κογκρέσο «τιμωρεί νομοθετικά», αλλά αμφισβητεί την πιθανότητα επιτυχίας του.

“Δεν αμφισβητούν μια εκτελεστική διαταγή ή διοικητική ρύθμιση”, λέει ο Ku. “Προσπαθούν να πάρουν ένα δικαστήριο των ΗΠΑ για να ανατρέψουν έναν νόμο που θεσπίστηκε από το Κογκρέσο και τον πρόεδρο που ενεργούν από κοινού και με ευρεία bipartisan υποστήριξη.”

Η αγωγή της Huawei περιγράφει επίσης συγκεκριμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Προέδρου Trump ως εναγόμενοι, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων Robert Wilkie, ο Υπουργός Γεωργίας Sonny Perdue και ο Γραμματέας Εκπαίδευσης Betsy DeVos.

Κάθε μία από αυτές ως επίσημοι κατηγορούμενοι έχει ζητηθεί από την Huawei “να λάβει ή να απέχει από την ανάληψη ορισμένων ενεργειών όσον αφορά την προμήθεια κάποιου εξοπλισμού, συστημάτων ή υπηρεσιών που παράγονται ή παρέχονται από την Huawei” εξ ονόματος των αντίστοιχων τμημάτων τους και των σχετικών οργανισμών.

Η Huawei λέει ότι ο αμερικανικός βραχίονας της εταιρείας τον Οκτώβριο του 2018 έστειλε επιστολές στους DeVos, Perdue και Wilkie ζητώντας “καθοδήγηση” για τον τρόπο με τον οποίο εφάρμοσαν το 2019 NDAA.

 

Πηγή https://cheddar.com/media/huawei-files-lawsuit-against-u-s-government-over-equipment-services-ban

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα