24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Youtube : Απενεργοποιεί τα σχόλια σε βίντεο με παιδιά

1 min read
Το YouTube για άλλη μια φορά κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, με το θέμα των διαφημίσεων και των σχολίων σε βίντεο που σχετίζονται με ανήλικους και την προστασία τους.
youtube iconsbkgd | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το YouTube για άλλη μια φορά κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, με το θέμα των διαφημίσεων και των σχολίων σε βίντεο που σχετίζονται με ανήλικους και την προστασία τους.

Δεδομένων των δημοσίων σχέσεων και των οικονομικών συνεπειών, ο γίγαντας των βίντεο δεν είχε άλλη επιλογή παρά να λάβει δραστικά μέτρα, μερικά από τα οποία πιθανώς να ενοχλήσουν ορισμένους δημιουργούς.

Φυσικά, πολλοί θα υποστηρίξουν ότι τέτοιες “διορθώσεις” δεν θα ήταν απαραίτητες εάν το YouTube είχε κάνει σωστά την δουλειά του εξ’ αρχής.

Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα αποκαλύφθηκαν αυτό το μήνα που έθεσαν υπό αμφισβήτηση όλο το σύστημα YouTube για την προστασία των ανηλίκων.

Το πρώτο ήταν η ανακάλυψη “ιδιαίτερων” σχολίων σε βίντεο με παιδιά, επιτρέποντας στους παιδεραστές να παρακάμπτουν τα συστήματα που έχει εγκαταστήσει το YouTube στη μεταφόρτωση βίντεο που στοχεύουν ένα τέτοιο κοινό.

Η λύση του YouTube , τουλάχιστον προς το παρόν, είναι να απενεργοποιήσει τα σχόλια για “δεκάδες εκατομμύρια” βίντεο που εμφανίζουν παιδιά και να ακολουθούν τους επόμενους μήνες, βίντεο που απεικονίζουν παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών.

Λογαριασμοί που έχουν τέτοιου είδους σχόλια έχουν ανασταλεί επίσης.

Επίσης, το Youtube αναπτύσσει ένα νέο ταξινομητή, ο οποίος θα εντοπίζει και θα αφαιρέσει τα “επιτήδεια” σχόλια  χωρίς όμως να επηρεάζει τη δημιουργία εσόδων.

Η απαγόρευση σχολίων δεν θα είναι για πάντα και δεν θα είναι για όλους. Το YouTube γνωρίζει ότι τα σχόλια αποτελούν σημαντικό μέρος της κοινότητάς του.

Το δεύτερο και πιο πρόσφατο σκάνδαλο που συγκλόνισε το YouTube ήταν η ανακάλυψη τροποποιημένων βίντεο που απευθύνονταν σε παιδιά που είχαν σύντομες συνδέσεις περιεχομένου που τα ενθάρρυναν την αυτοκτονία.

Αυτά έχουν αφαιρεθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του YouTube ενώ ζητά από τους χρήστες να συνεχίσουν να επισημαίνουν τέτοιου είδους βίντεο.

Το θέμα είναι όμως ότι η ζημία μπορεί να έχει ήδη γίνει σε παιδιά που έχουν εκτεθεί σε τέτοιο περιεχόμενο.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.slashgear.com/youtube-videos-featuring-minors-will-have-comments-disabled-28567959/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα