25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

H Samsung και η Huawei δεν είναι οι μόνες εταιρείες που “στοιχηματίζουν” στα αναδιπλούμενα smartphones

1 min read
Το να είσαι ο πρώτος που παρουσιάζει ένα προϊόν στην αγορά, το οποίο είναι ακόμα στα σπάργανα του και βρίσκεται σε "πειραματικό" στάδιο θα λέγαμε, εκτός από τα πλεονεκτήματα του έχει και τα μειονεκτήματα του.
Samsung and Huawei arent the only companies betting on foldable smartphones | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το να είσαι ο πρώτος που παρουσιάζει ένα προϊόν στην αγορά, το οποίο είναι ακόμα στα σπάργανα του και βρίσκεται σε “πειραματικό” στάδιο θα λέγαμε, εκτός από τα πλεονεκτήματα του έχει και τα μειονεκτήματα του.

Η Samsung αποκάλυψε πρόσφατα το νέο αναδιπλούμενο smartphone της και φυσικά ένα καρδιακό το πάθαμε όλοι με την τιμή (βλ. 2.000 USD), αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι μια συσκευή που απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Η Huawei και αυτή με τη σειρά της θα παρουσιάσει στην έκθεση MWC 2019 που ξεκινάει αύριο στη Βαρκελώνη, το νέο της πτυσσόμενο smartphone. Το Mate X και με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ένας πολύ σοβαρός αντίπαλος και σίγουρα φαίνεται ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις από το Galaxy Fold της Samsung.

Αλλά η Samsung και η Huawei δεν είναι οι μόνες εταιρείες που “στοιχηματίζουν” στα αναδιπλούμενα smartphones. Οι κινεζικές εταιρείες όπως η ZTE και η TCL σχεδιάζουν να παρουσιάσουν μερικές από τις πτυσσόμενες ιδέες τους σε smartphone στο Mobile World Congress (MWC) 2019.

Αρκετές εικόνες που έχουν διαρρεύσει στο Weibo, το κινεζικό κοινωνικό δίκτυο, δείχνουν μερικά από τα αναδιπλούμενα smartphones της TCL.

Δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κάτι σχετικό αυτή τη χρονιά. Από τις εικόνες, μπορούμε να πούμε ότι η TCL πειραματίζεται με ρυθμίσεις τριπλής και τετραπλής κάμερας, αλλά η πλειοψηφία αυτών των έχει έναν κοινό παρανομαστή: το λεγόμενο DragonHinge.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός από των συσκευών επιβεβαιώνουν μια μεγάλη οθόνη AMOLED 7,2 ιντσών με ανάλυση 2048 x 1536 pixels. Το μέγεθος μειώνεται κατά το ήμισυ όταν το τηλέφωνο διπλώνεται στα δύο, ενώ ολόκληρη η συσκευή χαρακτηρίζεται με 90% narrow-bezel design. Αυτές είναι οι μόνες πληροφορίες που έχουμε προς στιγμήν αλλά σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Τα αναδιπλούμενα smartphones είναι ακριβώς στην αρχή τους, οπότε θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να τελειοποιηθούν στο σημείο που θα είναι πραγματικά χρήσιμα για τον τελικό χρήστη.

Προς το παρόν, είναι απλώς ένα πείραμα που θα επιδιώξει να βρει το κοινό του για να γίνει ένα προϊόν μαζικής αγοράς.

TCL foldable smartphones1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας TCL foldable smartphones1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας TCL foldable smartphones1 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Screenshot 5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.phonearena.com/news/TCL-foldable-smartphone-concepts_id113977

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα