26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βελτιώνοντας τις ρυθμίσεις λειτουργίας τοποθεσίας στο Facebook

1 min read
Το Android και το iOS είναι μακράν τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα για τα smartphones, αλλά οι ρυθμίσεις τοποθεσίας τους λειτουργούν διαφορετικά σε κάθε σύστημα.
hero image option 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Android και το iOS είναι μακράν τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα για τα smartphones, αλλά οι ρυθμίσεις τοποθεσίας τους λειτουργούν διαφορετικά σε κάθε σύστημα.

Το Android έχει έχει έναν διακόπτη ON/OFF για τις υπηρεσίες τοποθεσίας, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να μοιραστείτε την ακριβή τοποθεσία σας με το Facebook ή και με άλλες εφαρμογές.

Ωστόσο, το iOS δουλεύει διαφορετικά μπορείτε να μοιράζεστε την ακριβή τοποθεσία σας όταν η εφαρμογή είναι σε χρήση ή ποτέ.

Ως αποτέλεσμα, μια από τις ερωτήσεις που ακούμε συχνά από άτομα που χρησιμοποιούν το Facebook για Android – και όχι εκείνα που χρησιμοποιούν το iOS – είναι εάν το Facebook χρησιμοποιεί την υπηρεσία τοποθεσίας ακόμα και εάν η λειτουργία είναι OFF από το κινητό.

Σήμερα ανακοινώνουμε μια ενημέρωση στους ελέγχους τοποθεσίας του Facebook στο Android η οποία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα περισσότερες επιλογές σχετικά με το πώς συλλέγουμε τις πληροφορίες τοποθεσίας και πώς τις αποθηκεύουμε. Δεν πραγματοποιούμε αλλαγές στις επιλογές που κάνατε προηγουμένως ούτε συλλέγουμε νέες πληροφορίες ως αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης.

Νέος έλεγχος τοποθεσίας και έλεγχος στο Android

Σήμερα εισάγουμε έναν νέο έλεγχο εύρεσης τοποθεσίας στο Facebook για Android, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν να συλλέγουμε πληροφορίες τοποθεσίας όταν δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Για παράδειγμα, όταν οι χρήστες επιλέγουν να χρησιμοποιούν τη λειτουργία κοντινοί φίλοι, μια δυνατότητα που επιτρέπει στους φίλους να μοιράζονται τις τοποθεσίες μεταξύ τους, δίνουν στο Facebook την άδεια να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία τους ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Μέχρι σήμερα, οι χρήστες που χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες κλήθηκαν να ενεργοποιήσουν το Ιστορικό τοποθεσίας. Εάν ενεργοποιούσατε αυτήν τη ρύθμιση, συνέβαιναν δύο τινά:
Μοιραζόσασταν την τοποθεσία σας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούσατε την εφαρμογή και επιτρέπατε στο Facebook να αποθηκεύσει ένα ιστορικό των συγκεκριμένων τοποθεσιών σας. Με αυτήν την ενημέρωση, θα έχετε έναν ειδικό τρόπο για να επιλέξετε αν θα μοιραστείτε την τοποθεσία σας όταν δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Για άτομα που προηγουμένως επέλεγαν να ενεργοποιήσουν τη ρύθμιση “Ιστορικό τοποθεσίας”, η νέα ρύθμιση τοποθεσίας στο προσκήνιο είναι “ενεργοποιημένη”. Για άτομα που είχαν απενεργοποιήσει το Ιστορικό τοποθεσίας – ή δεν το ενεργοποίησαν ποτέ στο παρασκήνιο – η νέα τοποθεσία φόντου η ρύθμιση είναι “εκτός λειτουργίας”.

Ειδοποιούμε όλους όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή Facebook σε μια συσκευή Android που ενεργοποιούν το Ιστορικό τοποθεσίας στο παρασκήνιο ενημερώνοντάς τους για το νέο έλεγχο και τους ζητάμε να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να ελέγξουν ότι οι ρυθμίσεις τους είναι σωστές γι ‘αυτούς. Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει ποτέ το Ιστορικό τοποθεσίας, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Δεν θα ενεργοποιήσουμε καμία από αυτές τις ρυθμίσεις εκτός αν μας το πείτε

iOS

Για τα άτομα που χρησιμοποιούν το Facebook για iOS, τίποτα δεν αλλάζει. Αλλά θα στείλουμε μια παρόμοια ειδοποίηση σε όλους όσους επέλεξαν να ενεργοποιήσουν το Ιστορικό τοποθεσίας στο παρελθόν, ώστε να μπορούν να ελέγξουν για να βεβαιωθούν ότι οι ρυθμίσεις τους είναι σωστές για αυτούς.

Ελπίζουμε ότι οι χρήστες θα βρουν αυτές τις ενημερώσεις χρήσιμες και θα συνεχίσουμε να βρούμε τρόπους για να βελτιώσουμε τους ελέγχους μας βάσει σχολίων.

 

George S. Metallidis

https://www.TechNode.gr

Πηγή https://newsroom.fb.com/news/2019/02/location-settings-android/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα