Η Intel δεν θα παράγει 5G μόντεμ μέχρι το 2020

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Reuters, σε πρόσφατη εκδήλωση στην Καλιφόρνια η Intel δήλωσε ότι μέχρι το 2020 δεν θα παράγει 5G μόντεμ για smartphone σε επίπεδο καταναλωτή.

Το θέμα είναι όμως η Apple χρησιμοποιεί αποκλειστικά μόνο μόντεμ της Intel στην πιο πρόσφατη φουρνιά των iPhones – το iPhone XS, XS Max και το iPhone XR.

Αν η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και ένα μόντεμ της Intel στο τελικό της iPhone 5G, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι το 2020.

Αυτό θα καθυστερούσε σημαντικά την Apple σε όλη αυτήν την ξέφρενη κούρσα των 5G και θα την άφηνε ένα χρόνο πίσω, όταν από την αντίπερα όχθη στο Android ήδη ετοιμάζονται να κυκλοφορησουν τα πρώτα 5G  smartphones. δες ως κάτωθι:

Huawei

Samsung

Zte

LG

Εάν το iPhone 5G κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του επόμενου έτους – ο συνηθισμένος μήνας κυκλοφορίας νέου iPhone – τότε θα είναι σχεδόν 18 μήνες πίσω.

Πάντως υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η Apple θα μπορούσε να το αποφύγει αυτό. Το πιο προφανές είναι για την εταιρεία να μην χρησιμοποιήσει μόντεμ της Intel σε ένα iPhone 5G. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Qualcomm αρνήθηκε να προσφέρει τσιπ για τις τελευταίες εκδόσεις iPhones λόγω των συνεχιζόμενων νομικών μαχών μεταξύ των δύο εταιρειών, αυτό δεν αφήνει και πολλές επιλογές στην Apple.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.androidauthority.com/5g-iphone-intel-modem-957873/?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2970