26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google Earth αποκαλύπτει μυστικές στρατιωτικές βάσεις μετά από αναβάθμιση

1 min read
Μια ενημέρωση της online πλατφόρμας του Google Earth εκθέτει μυστικές στρατιωτικές τοποθεσίες στην Ταϊβάν.
screenshot 2019 02 18 at 10 46 13 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Όπως αναφέρει το South China Morning Post, μερικές από τις πιο ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες της Ταϊβάν έχουν αποκαλυφθεί δημοσίως μετά την ενημέρωση του Google earth, η οποία περιελάμβανε νέες τρισδιάστατες τοποθεσίες της Ταϊπέι, της Νέας Ταϊπέι, της Ταουγιάν και της Ταϊτσούνγκ.

Τη στιγμή της συγγραφής, μια στρατιωτική βάση η οποία φέρεται να αποτελεί εγκατάσταση για πυραύλους Patriot φαίνεται πεντακάθαρα χωρίς να έχει καλυφθεί με κάποιο φίλτρο για να εμποδίσει τα αδιάκριτα βλέμματα.

Φαίνονται επακριβώς η ακριβής τοποθεσία, η στρατιωτική βάση, οι δομές του κτιρίου και οι θέσεις των εκτοξευτών πυραύλων.

Η Post αναφέρει ότι το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας της Ταϊβάν και το Γραφείο Στρατιωτικής Νοημοσύνης έχουν επίσης γίνει εμφανή στους νέους χάρτες.

Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν Yen Te-fa δήλωσε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας για να συνεργαστεί με την Google προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας. Η Google θα κληθεί να αποκρύψει τις τοποθεσίες, ενώ ο στρατός θα εργαστεί για τη βελτίωση της καμουφλάζ των εγκαταστάσεων στο έδαφος.

Η έκθεση ευαίσθητων θέσεων στον στρατό λόγω της τεχνολογίας δεν ισχύει μόνο για τις εφαρμογές χαρτών . Τον Αύγουστο του 2018, το Πεντάγωνο απαγόρευσε το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό σε ενεργό καθήκον να χρησιμοποιεί συσκευές και εφαρμογές που χρησιμοποιούν GPS, όπως ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης και κινητές εφαρμογές, εξαιτίας του φόβου ότι οι τεχνολογίες αυτές θα μπορούσαν να “παρέχουν πληροφορίες για μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις”.

Την ίδια χρονιά, διαπιστώθηκε ότι δύο  εφαρμογές σε Android στρατιωτικής εκπαίδευσης περιείχαν σοβαρά κενά ασφαλείας τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν το προσωπικό σε κίνδυνο εάν οι  είχαν χρησιμοποιηθεί σε σενάρια αληθινής μάχης.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.zdnet.com/article/google-maps-update-accidentally-reveals-secret-military-sites/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα