24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Arduino vs Raspberry Pi

1 min read
Η κατανόηση των διαφορετικών χρήσεων για ένα Raspberry Pi ή ένα Arduino είναι πολύ σημαντική. Φυσικά, μπορεί να έχετε και τα δύο - αλλά να ξέρετε ότι κάνουν διαφορετικά πράγματα.
raspberry pi vs arduino board | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η κατανόηση των διαφορετικών χρήσεων για ένα Raspberry Pi ή ένα Arduino είναι πολύ σημαντική. Φυσικά, μπορεί να έχετε και τα δύο – αλλά να ξέρετε ότι κάνουν διαφορετικά πράγματα.

Κυκλοφορούν αρκετά βιβλία και για τα δύο αυτά hardware και με λίγο διάβασμα και αρκετό μεράκι θα είστε έτοιμοι να φτιάξετε ένα ρομπότ, να παρακολουθήσετε το κοντινό διάστημα, να ρυθμίσετε αυτόματο πότισμα για τα φυτά σας, να βοηθήσετε το παιδί σας να φτιάξει το πρώτο του πρόγραμμα στην κρεβατοκάμαρά του και να φωνάζει , ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΣΜΕ.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο;

Το Arduino είναι μια μητρική πλακέτα μικροελεγκτή. Ένας μικροελεγκτής είναι ένας απλός υπολογιστής που μπορεί να τρέξει ένα πρόγραμμα κάθε φορά, ξανά και ξανά. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση.

Το Raspberry Pi είναι ένας μικρο υπολογιστής γενικής χρήσης, συνήθως με λειτουργικό σύστημα Linux, και δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών προγραμμάτων. Είναι πιο περίπλοκη η χρήση από ένα Arduino.

Για τι δουλειά είναι το καθένα;

Ένα Arduino χρησιμοποιείται καλύτερα για απλές επαναλαμβανόμενες εργασίες: το άνοιγμα και το κλείσιμο μιας πόρτας γκαράζ, η ανάγνωση της εξωτερικής θερμοκρασίας, δημοσίευση στο Twitter,  δίνοντας εντολές σε ένα απλό robot.

Το Raspberry Pi χρησιμοποιείται καλύτερα όταν χρειάζεστε έναν ολοκληρωμένο υπολογιστή: δίνεται εντολές σε ένα πιο περίπλοκο ρομπότ, εκτελώντας πολλαπλές εργασίες, πραγματοποιώντας έντονους υπολογισμούς (όπως για το Bitcoin ή την κρυπτογράφηση)

Υπάρχει ένας απλός κανόνας για να με βοηθήσει να αποφασίσω;

Ναι υπάρχει! Σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε. Εάν μπορείτε να το περιγράψετε με λιγότερο από δύο ‘και, πάρτε ένα Arduino. Αν χρειάζεστε περισσότερα από δύο και’ πάρτε ένα Raspberry Pi.

Παραδείγματα:
“Θέλω να παρακολουθήσω τα φυτά μου και να με ενημερώσουν όταν χρειάζονται νερό”. Αυτό μπορεί να γίνει καλύτερα με ένα Arduino.

“Θέλω να παρακολουθήσω τα φυτά μου και να με ενημερώσουν όταν χρειάζονται νερό και να ελέγξουν την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και εάν είναι καλός ο καιρός να ενεργοποιήθεί το αυτόματο πότισμα και αν το πάει για βροχή, να μην κάνει τίποτα.
Τότε σίγουρα χρειάζεστε ένα Raspberry Pi.
Ναί. Αυτός είναι ο βασικός κανόνας.

Ένα Arduino είναι ένα σύστημα σχεδιασμένο για αρχάριους.

Ένα Raspberry Pi είναι ο υπολογιστής που θέλατε.
Εντάξει, τα αγοράζω και τα δύο. Πες μου πάλι πώς μπορώ να μάθω να τα χρησιμοποιώ;

ΔΕΣ ΕΔΩ

https://makezine.com/2019/02/18/arduino-v-raspberry-pi-battle-of-the-etitans/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα