23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple εξαγοράζει startup επιχείρηση για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη φωνητικών εφαρμογών

1 min read
Η Apple συμφώνησε να εξαγοράσει την Pullstring, μια startup επιχείρηση που έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο και ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη φωνητικών εφαρμογών.
15502657896091 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple συμφώνησε να εξαγοράσει την Pullstring, μια startup επιχείρηση που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο και ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη φωνητικών εφαρμογών.

Εντάξει και;;; Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το Siri να ανταγωνιστεί καλύτερα την Alexa της Amazon.

Ιστορικό: Η Pullstring ιδρύθηκε το 2011 από πρώην στλέχη της Pixar και στην αρχή ασχολήθηκε με την ανάπτυξη διαδραστικών εφαρμογών φωνής για παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου του Hello Barbie το 2015). Στη συνέχεια επέκτεινε τις δραστηριότητες της με την εισαγωγή  IoT προϊόντων όπως το Amazon Echo και το Google Assistant.

Τα κεφάλαια της επιχείρησης  ανήλθαν σε ύψος 44 εκατομμυρίων δολαρίων, από συνεργασίες με εταιρείες όπως η CRV, η Greylock, η True Ventures, η Khosla Ventures και η First Round Capital. Σύμφωνα με την PitchBook, η πιο πρόσφατη αποτίμησή της ήταν μόλις λίγο πιο πάνω από 160 εκατομμύρια δολάρια.

Η αξία του προσύμφωνου μεταξύ της Apple και της Pullstring τιμολογείται περίπου στα 30 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια σε πιθανά κέρδη για τη διαχείριση. Αυτό θα περιλάμβανε και τον διευθύνοντα σύμβουλο Oren Jacob, ο οποίος κάποτε ήταν ο CTO της Pixar.

To deal αυτό θεωρείται  πολύ κρίσιμο για την Apple και ως ένα από τα επόμενα βήματα που ετοιμάζεται να κάνει η εταιρεία, η οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει μείνει λίγο πίσω σε αυτό το κομμάτι σε σχέση πάντα τόσο με την Google όσο και από το Amazon και όσον αφορά τη  διεύρυνσή της στο τομέα  σύνταξης φωνητικών εφαρμογών.

Σε συνδυασμό με έναν πιο open source  Siri θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του χάσματος, παρόλο που τόσο η Google όσο και το Amazon συνεχίζουν να επενδύουν αρκετά σε φωνητικές εφαρμογές.

Η Apple δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.axios.com/apple-voice-app-pullstring-080b45b6-bbb4-466f-b60a-b87c932e2f57.html

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα