25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Facebook καταγράφει και παρακολουθεί χρήστες που θεωρεί απειλές για την ασφάλεια

1 min read
Η φήμη έχει την τιμή της, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν πολλές διασημότητες. Εκτός από την αντιμετώπιση τους, υπάρχει και το θέμα των πιθανών απειλών για την ασφάλειά τους. Αυτό ισχύει τόσο για ένα μόνο άτομο όσο και και για μια μεγάλη εταιρεία, ειδικά αν το άτομο αυτό είναι τόσο διάσημο όσο και κακόφημο όπως το Facebook.
facebooklike | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η φήμη έχει την τιμή της, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν πολλές διασημότητες. Εκτός από την αντιμετώπιση τους, υπάρχει και το θέμα των πιθανών απειλών για την ασφάλειά τους. Αυτό ισχύει τόσο για ένα μόνο άτομο όσο και και για μια μεγάλη εταιρεία, ειδικά αν το άτομο αυτό είναι τόσο διάσημο όσο και κακόφημο όπως το Facebook.

Αλλά ενώ οι περισσότερες άλλες εταιρείες πρέπει να υιοθετήσουν μια αντίδραση, το Facebook προσπαθεί να είναι ένα βήμα μπροστά από τον κίνδυνο τοποθετώντας τους δικούς του χρήστες σε έναν κατάλογο “Be On Lookout” ή BOLO όταν τους αντιλαμβάνεται ως πιθανή απειλή για την ασφάλεια του τους υπαλλήλους και τα γραφεία.

Tο γεγονός ότι το Facebook παρακολουθεί τους χρήστες του δεν είναι κάτι καινούργιο, γνωρίζοντας ότι έχει έναν κατάλογο “αντιληπτών απειλών”, ο Big Brother, πιθανότατα θα μπορεί να έχει κάποιους χρήστες του σε “παρακολούθηση” βάζοντας τους στη λεγόμενη BOLO λίστα “Be On Lookout”.

Μερικοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας θα υποστηρίξουν ότι το Facebook δικαιολογείται να εξασφαλίσει την ασφάλεια των υπαλλήλων και των περιουσιών του σύμφωνα με εντολή των νόμων. Ωστόσο, ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται σε μια μοναδική θέση να μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό του προϊόν για να μπορεί να βάζει “ταμπέλες” σε αυτούς τους ανθρώπους, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κατάχρηση της εξουσίας του.

Το πραγματικό πρόβλημα έρχεται όταν σκεφτείτε ποιος έχει προστεθεί στη λίστα BOLO. Κανονικά, θα περίμενε κανείς ότι είναι εκείνοι που κάνουν σαφείς απειλές εναντίον του Facebook. Αλλά η έκθεση του CNBC δείχνει ότι η ομάδα ασφαλείας ακολουθεί άλλους κανόνες.

Ακόμη και αν καταραστείς το Facebook ή τα στελέχη τους θα μπορούσε να σε βάλει σε αυτή τη λίστα. Ακόμη όμως και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του φαίνεται να είναι υπό την εποπτεία του Big Brother. Πρώην δυσαρεστημένοι υπάλληλοι μπορούν να προστεθούν κατόπιν αιτήσεως του συναδέλφου τους κατά την αναχώρησή τους, ενώ αναφέρθηκαν περιπτώσεις απολυμένων υπαλλήλων  να προστίθενται κατευθείαν στη λίστα.

Και έπειτα υπάρχει η παρακολούθηση τοποθεσίας. Αφού το Facebook είναι σε θέση να το κάνει δεν είναι μυστικό, αλλά προφανώς, οι διαχειριστές μπορούν επίσης να προειδοποιήσουν την ομάδα ασφαλείας εάν αισθάνονται έντονα ότι η ασφάλεια των υφισταμένων τους είναι σε κίνδυνο για τον χι ψι λόγο.

Όπως σε μια περίπτωση όπου ένας διαχειριστής διαπίστωσε ότι οι ασκούμενοι του είχαν έντονες ανησυχίες της για την ασφάλειά τους.

Αν και δεν αμφισβητεί την ύπαρξη της λίστας BOLO, το Facebook διαψεύδει τις συνέπειες ότι η διαδικασία καταχώρησης και παρακολούθησης πιθανών απειλών είναι σχεδόν ιδιότροπη.

Φυσικά το Facebook επιμένει ότι ακολουθεί αυστηρούς κανόνες και διαδικασίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και του προσωπικού απορρήτου, για να διατηρήσει φυσικά το ύψος της αξιοπιστίας του και ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία υπόσταση, ποιος ξέρει;;;;

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα