19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Raspberry Pi 3 μπορεί τώρα να τρέξει τα Windows 10 ARM

1 min read
Τι συνέβη μόλις τώρα? Με λίγο γράσο και υπομονή, μπορείτε τώρα να εκτελέσετε τα Windows 10 στο Raspberry Pi 3...
2019 02 13 image 141 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τι συνέβη μόλις τώρα? Με λίγο γράσο και υπομονή, μπορείτε τώρα να εκτελέσετε τα Windows 10 στο Raspberry Pi 3. Η έκδοση ARM των Windows έχει μεταφερθεί με επιτυχία στον μίνι υπολογιστή, με τα δυαδικά αρχεία εγκατάστασης και διαμόρφωσης να είνα διαθέσιμα στο κοινό. Ενώ η απόδοση είναι προφανώς υποτονική, είναι μια συναρπαστική απόδειξη της ιδέας και ανοίγει την πόρτα για μια ολοκληρωμένη εμπειρία των Windows στο Pi.

Το Raspberry Pi είναι έτοιμο για μια ολοκληρωμένη εμπειρία OS. Ένα νέο πρόγραμμα εγκατάστασης, από τους ίδιους ανθρώπους που πήραν τα Windows 10 ARM στα φορητά ακουστικά Nokia Lumia 950 και 950 XL, σας επιτρέπει να βάλετε την πλήρη εμπειρία των Windows 10 στο Raspberry Pi 3.

Για να εγκαταστήσετε το πακέτο, θα χρειαστείτε ένα σύνολο δυαδικών αρχείων και λογισμικού που θα βρείτε στη σελίδα του GitHub. Θα χρειαστείτε επίσης ένα Raspberry Pi 3 B ή B +, ένα iso των Windows 10 ARM64 (το οποίο μπορεί να βρεθεί στη σελίδα GitHub) και μια αξιοπρεπή κάρτα microSD με τουλάχιστον 16 GB αποθήκευσης κατηγορίας A1.

Πριν από την πλήρη έκδοση των Windows ARM, ο μόνος τρόπος να τρέξετε τα Windows στο Pi ήταν να χρησιμοποιήσετε τον απογυμνωμένο πυρήνα IoT. Τα Windows προσπάθησαν να κατανεμηθούν σε άλλες συσκευές βασισμένες στο ARM, όπως το HP Envy x2, με “ανάμεικτα συναισθήματα“. Δεδομένου ότι οι εφαρμογές x86 εκτελούνται μόνο μέσω ενός εξομοιωτή, η απόδοση ήταν αργή στο Snapdragon 835, με δραματική αύξηση της καταναλώσης της μπαταρίας για να είναι εφικτή η πλήρη εμπειρία των Windows που ήταν και ο κύριος μας στόχος.

Ο επεξεργαστής Quad-core Broadcom BCM2837 που βρίσκεται στο Pi 3 είναι σημαντικά πιο αργός από τον Snapdragon. Τα Windows 10 ARM μπόρεσαν και έτρεξαν στο Pi με αρκετά ικανοποιητική απόδοση αλλά ακόμη και με την ταχύτερη κάρτα microSD, τη Samsung Evo, η απόδοση επηρεάστηκε σημαντικά από την CPU.

Επίσης μπορούνα να τρέξουν και κάποια άλλα προγράμματα x86  μέσω εξομοίωσης, όπως το HW Monitor ακόμη και το Steam, αλλά για καθημερινή χρήση δεν ενδύκνειται,  θα σας σπάσει τα νεύρα.

Για να εκκινήσει το σύστημα ήθελε πάνω από 75 δευτερόλεπτα και οι χρόνοι απόκρισης είχαν σημαντική καθυστέρηση. Ωστόσο αν σκεφτούμε ότι με μία συσκευή το Pi των $ 35 μπορείς να τρέξεις τα Windows 10, εεε τότε πρέπει να αισθάνομαστε λίγο καλύτερα.

Η ιδέα είναι πολύ σημαντική και για μελλοντικές εκδόσεις του Pi σε συνδυασμό με την τελειοποίηση της πλατφόρμας Windows ARM μπορεί να το κάνουν βιώσιμο για καθημερινή χρήση. Εάν δεν έχετε κάτι αξιόλογο για να περάσετε τον ελεύθερο σας χρόνο, είναι μια ευχάριστη εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε ιδίως εάν έχετε και ένα Raspberry Pi που κάθεται σκονισμένο σε μια γωνιά.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.techspot.com/news/78736-raspberry-pi-3-can-now-run-windows-10.html

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα