19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νέα υπηρεσία βίντεο streaming από την Apple

1 min read
Η βίντεο streaming της Apple μπορεί τελικά να είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Μια αναφορά από το CNBC αναφέρει ότι η πρώτη υπηρεσία συνδρομής βίντεο της εταιρείας θα ξεκινήσει τον Απρίλιο...
dims 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

BERLIN, GERMANY - DECEMBER 14: The Logo of digital media player Apple TV is displayed on a smartphone on December 14, 2018 in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)

0
(0)

Loading

Η βίντεο streaming της Apple μπορεί τελικά να είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Μια αναφορά από το CNBC αναφέρει ότι η πρώτη υπηρεσία συνδρομής βίντεο της εταιρείας θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα περιλαμβάνει συνδυασμό αρχικού προγραμματισμού και πρόσθετων επιλογών για δημοφιλείς υπάρχουσες υπηρεσίες όπως Showtime, Starz και μερικά κανάλια Viacom.

Τα περισσότερα, από την ομιλία, επικεντρώθηκαν γύρω από τα σχέδια της υπηρεσίας streaming της Apple.

Έχουμε την αίσθηση σαν να έχει περάσει μια εβδομάδα χωρίς να ανακοινωθεί κάποια νέα συμφωνία , αλλά δεν έχουμε ακούσει πολλά για το πώς η Apple μπορεί να ενσωματώσει άλλες υπηρεσίες. Η σημερινή παρουσίαση φαίνεται να υποδεικνύει ότι οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν κανάλια premium μαζί με αυτό που προσφέρει η Apple, με όλο το περιεχόμενο της εφαρμογής.

Το Amazon Prime Video και το Hulu είναι και οι δύο υπηρεσίες παρόμοιες, επιτρέποντας στους συνδρομητές να προσαρμόζουν το πακέτο τους προσθέτοντας επιπλέον κανάλια premium στον κατάλογο του βίντεο που προσφέρει. Τόσο η Amazon όσο και η Hulu προσφέρουν το HBO ως πρόσθετο για 14,99 δολάρια το μήνα, την ίδια τιμή με την υπηρεσία HBO Now του δικτύου.

Όμως, ενώ η Apple προσπαθεί να ενσωματώσει το HBO ως πρόσθετο για τη νέα της υπηρεσία, το CNBC αναφέρει ότι οι συζητήσεις για το μοντέλο κατανομής των εσόδων της Apple πιέζουν να διατηρήσουν τη συμφωνία αυτή. Η Apple προφανώς επιθυμεί μείωση των εσόδων κατά 30% για τους συνδρομητές που έρχονται μέσω των εφαρμογών της, ποσό το οποίο η HBO ενδέχεται να μην συμφωνήσει.

Η Apple εκμεταλλεύεται σήμερα το 30% των συνδρομών “εντός εφαρμογής” κατά το πρώτο έτος και επιφέρει τη μείωση της σε 15% για τα επόμενα έτη. Η εταιρεία έχει επίσης ιστορικά πραγματοποιήσει περικοπή 30% από τις πωλήσεις εφαρμογών και τις εφάπαξ αγορές εντός της εφαρμογής για όσο διάστημα βρίσκεται το App Store. Για να το κάνετε αυτό, πολλοί προγραμματιστές δεν επιτρέπουν στους χρήστες να εγγραφούν για τις υπηρεσίες τους σε εφαρμογές. Η Netflix κατάργησε την επιλογή εγγραφής για την υπηρεσία της μέσω της εφαρμογής iOS τον Δεκέμβριο και η Amazon δεν πούλησε ποτέ βιβλία μέσω της εφαρμογής Kindle της για να αποφύγει να παραιτηθεί από τα έσοδα από την πώληση στην Apple.

Ανεξάρτητα από το πώς λειτουργεί αυτή η κατανομή εσόδων, ακούγεται ότι η υπηρεσία streaming βίντεο της Apple θα ενσωματωθεί στην υπάρχουσα εφαρμογή τηλεόρασης στις συσκευές Apple TV και iOS. Αυτό το app ενθυλακώνει μαζί με βίντεο και μια σειρά από υπάρχουσες streaming παράλληλα με ταινίες iTunes του χρήστη και τηλεοπτικές εκπομπές. Η διατήρηση αυτής της εφαρμογής ως κεντρικής θέσης για ό, τι θέλει να δει ο κόσμος φαίνεται έξυπνη, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι το Netflix θα συνεχίσει να υπάρχει εκτός αυτού του οικοσυστήματος. Η εφαρμογή τηλεόρασης της Apple δεν μπορεί πλέον να έχει διαθέσιμο κανένα περιεχόμενο από το Netflix και φαίνεται και ότι το Netflix δεν θα ενσωματωθεί στη νέα υπηρεσία της Apple.

Φαίνεται πάντως ότι είναι πολύ πιθανό η Apple να λανσάρει στον κόσμο την τηλεοπτική της υπηρεσία στα τέλη Μαρτίου. Χθες, η Buzzfeed News ανέφερε ότι η εταιρεία κρατούσε αυτή την εκδήλωση για να εισαγάγει ένα προϊόν ειδησεογραφικών ειδήσεων, αλλά φαίνεται επίσης ότι ήταν και μία αντίστροφη μέτρηση για την εισαγωγή της υπηρεσίας streaming της Apple. Η Apple προγραμματίζει τον Μάρτιο να παρουσιάσει ενημερώσεις για το iPad.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

 

Πηγή https://www.engadget.com/2019/02/13/apple-streaming-video-service-april-launch-rumor/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα