29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google σκέφτεται πολύ σοβαρά να αρχίζει να κατασκευάζει τα δικά της “τσιπ”

1 min read
Η Google έχει εντείνει τις προσπάθειες της να αρχίζει να κατασκευάζει η ίδια της τα δικά της τσιπ ...
Pixel 3 XL hands on 58 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google έχει εντείνει τις προσπάθειες της να αρχίζει να κατασκευάζει η ίδια της τα δικά της τσιπ και ενισχύθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες, με περισσότερες από δώδεκα νέες προσλήψεις μηχανικών μικροτσίπ στο Μπανγκαλούρ της Ινδίας.

Σύμφωνα με το Reuters , η Google προσέλαβε τουλάχιστον 16 βετεράνους μηχανικούς και τεσσάρων “ταλέντων” για την εσωτερική ομάδα “gChips” και αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις ανοικτές θέσεις στο Μπανγκαλόρ. Συνολικά, η ομάδα gChips θα μπορούσε να αυξηθεί σε 80 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2019.

Το Reuters αναφέρει επίσης ότι τα gChips ενδέχεται να σχεδιάζουν τσιπ πριν από την αποστολή των τελικών εκδόσεων στους κατασκευαστές, σύμφωνα με δύο στελέχη της βιομηχανικής παραγωγής, εξοικειωμένους με τα πλάνα της Google.

Εάν αυτά είναι προσχέδια για επεξεργαστές, τότε η Google θα μπορούσε σύντομα να εισωρήσει στην Apple , τη Samsung και τη Huawei και να χρησιμοποιούν τους δικούς της επεξεργαστές στις συσκευές τους.

Δεδομένου ότι η Google με το Android το οποίο φέρουν οι περισσότεροι κατασκευαστές κινητών, με αυτή της την κίνηση θα μπορούσε να ενσωματώσει και να συνδυάσει πλέον και το υλικό και το λογισμικό.

Εκτός από τους επεξεργαστές, τα τσιπ της θα μπορούσαν επίσης να γίνουν κια brandname γιαπιο συγκεκριμένους σκοπούς. Για παράδειγμα, η Google θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τσιπ για τους δρομολογητές και τις έξυπνες οικιακές συσκευές που μπορούν να αναλύσουν τις φωνητικές εντολές και τα βίντεο καλύτερα από πριν.

Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι η Google δεν είναι “χθεσινή” σε όλα αυτά. Οι τελευταίες δύο γενιές των τηλεφώνων Pixel διαθέτουν τον Pixel Visual Core , ο οποίος συγκεντρώνει εικόνες HDR + πέντε φορές πιο γρήγορα από έναν επεξεργαστή εφαρμογών. Η Google σχεδίασε επίσης το τσιπ ασφαλείας Titan M για το Pixel 3 , τη μονάδα οπτικής επεξεργασίας στα Google Clips και τις μονάδες επεξεργασίας Tensor που βρίσκονται στα κέντρα δεδομένων της Google.

Η Google επίσης προσέλαβε διάφορους βασικούς μηχανικούς από την Apple και την Qualcomm , συμπεριλαμβανομένου του πρώην μικρο-αρχιτέκτονα της Apple Manu Gulati στα μέσα του 2017.

George S. Metallidis

Πηγή https://www.androidauthority.com/google-gchips-india-chip-making-952587/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα