23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Google Pixel 4 θα προσφέρει βελτιωμένη λειτουργία Dual-SIM

1 min read
Τα νέα τηλέφωνα Pixel της Google βρίσκονται ακόμα μακριά, αλλά φαίνεται ότι το επερχόμενο smartphone μπορεί να προσφέρει καλύτερη λειτουργία Dual-SIM...
Google Pixel 41 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τα νέα τηλέφωνα Pixel της Google βρίσκονται ακόμα μακριά, αλλά φαίνεται ότι το επερχόμενο smartphone μπορεί να προσφέρει καλύτερη λειτουργία Dual-SIM σε σχέση με τα τρέχοντα και τα προηγούμενα smartphones Pixel. Το Pixel 4 μπορεί να προσφέρει πραγματική λειτουργία Dual –SIM, που θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ποια SIM θέλουν να χρησιμοποιήσουν για τη διαχείριση κλήσεων και μηνυμάτων.

Το Google Pixel 2 και το Google Pixel 3 παράλληλα με τις XL παραλλαγές τους, προσφέρουν λειτουργίες Dual -SIM, καθώς υποστηρίζουν μια δευτερεύουσα eSIM. Ωστόσο, ακολουθούν το πρωτόκολλο Dual SIM, Single Standby (DSSS), το οποίο σημαίνει ότι τα δίκτυα που προσφέρονται από τη φυσική SIM και την eSIM δεν μπορούν να λειτουργούν  ταυτόχρονα, και μόνο η υπηρεσία που παρέχεται από μια από αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά. Αντίθετα, η πλειοψηφία των smartphone Android, από τρίτους κατασκευαστές, ακολουθεί το πρωτόκολλο Dual SIM, Dual Standby, στο οποίο η υπηρεσία που παρέχεται από τις δύο κάρτες SIM είναι ενεργή και οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν ποια από αυτές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για κλήσεις, SMS και δεδομένα. Φαίνεται τώρα ότι το χαρακτηριστικό Dual SIM, Dual Standby θα κάνει το ντεμπούτο του στα smartphones της Google ξεκινώντας με το Pixel 4, το οποίο αναφέρεται με την κωδική ονομασία «Coral» και εντοπίστηκε στο Geekbench τον περασμένο μήνα.

Οι νέες εξελίξεις δείχνουν ότι το Pixel 4 μπορεί να εισάγει υποστήριξη για το πρωτόκολλο Dual SIM, Dual Standby (DSDS) μέσω της διαμόρφωσης eSIM +φυσική SIM, όπως και τα iPhone που κυκλοφόρησαν το 2018. Ίσως υπάρχει και το ενδεχόμενο της άφιξης της υποστήριξης Dual SIM, Dual Active (DSDA) στο Pixel 4, που επιτρέπει τη χρήση υπηρεσιών τηλεφωνίας και δεδομένων και των δύο SIM ταυτόχρονα, αλλά εξαρτάται από το αν η Google θα εξοπλίσει το Pixel 4 με dual radios. Επιπλέον, η Google φαίνεται να δοκιμάζει την ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας και σε παλαιότερα smartphone Pixel, ωστόσο δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν η υποστήριξη για το πρωτόκολλο DSDS θα ενεργοποιηθεί στο Pixel 3 και στο Pixel 2.

Πηγή https://www.secnews.gr/175740/google-pixel-4-dual-sim/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα