25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Chrome ενεργοποιεί το dark mode για τα Windows 10 και τα MacOS

1 min read
Η Google δοκιμάζει το νέο dark mode για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Η 9to5Google αναφέρει ότι τόσο το macOS όσο και τα Windows 10 θα υποστηρίζουν το dark mode και αυτή τη στιγμή το Chrome βρίσκεται στις τελικές δοκιμές ανάπτυξης πριν την κυκλοφορία του.
maxresdefault1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google δοκιμάζει το νέο dark mode για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Η 9to5Google αναφέρει ότι τόσο το macOS όσο και τα Windows 10 θα υποστηρίζουν το dark mode και αυτή τη στιγμή το Chrome βρίσκεται στις τελικές  δοκιμές ανάπτυξης πριν την κυκλοφορία του.

Το πρόγραμμα περιήγησης της Google εμφανίζεται να ενεργοποιεί από προεπιλογή το dark mode, λαμβάνοντας τις ρυθμίσεις του συστήματός σας σε MacOS και Windows.

Δεν είναι ακόμα απολύτως σαφής ο τρόπος με τον οποίο η Google σχεδιάζει να εισάγει το dark mode του Chrome. Το δοκιμάσαμε στην τελευταία έκδοση του Canary Chrome.

Σε ορισμένα συστήματα μπορούμε να πούμε ότι “σέβεται” τη σκοτεινή λειτουργία του όλου λειτουργικού συστήματος ενώ σε άλλα δεν το κάνει. Η Google πάντως δείχνει να πειραματίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε το τελικό προϊόν να είναι έτοιμο και πλήρως συμβατό με macOS και Windows 10.

Το dark mode ενεργοποιεί μια σκοτεινή προεπιλεγμένη σελίδα για νέες καρτέλες, με σκούρα πλαίσια χρωμίου και ακόμη σκούρα μενού περιβάλλοντος.

Είναι πολύ πιθανό η Google να ενσωματώσει το dark mode στην επόμενη έκδοση του Chrome 74, πουο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Οι τρέχουσα έκδοση του Canary είναι η 74, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταφέρει να κυκλοφορήσει με αυτή τη λειτουργία, που με ανυπομονησία περιμένουμε, εγκαίρως.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή στο Chrome και έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες προτού η Microsoft  ξεκινήσει να δοκιμάζει τη δική της έκδοση στον Edge σε Chromium.

Η Microsoft θα προβεί επίσης σε πολλές αλλαγές στον κώδικα που τρέχει τον Chrome για να βοηθήσει την πιο ομαλή εκτέλεση του προγράμματος περιήγησης της Google στα Windows.

Πηγή https://www.theverge.com/2019/2/7/18215473/google-chrome-dark-mode-windows-macos-support

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα