25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Zuckerberg ενοποιεί τις υπηρεσίες Messenger, Instagram &WhatsApp κάτω από μία πλατφόρμα

1 min read
Messenger Instagram WhatsApp all in one | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Inc, Mark Zuckerberg, σχεδιάζει να ενοποιήσει τις υπηρεσίες  WhatsApp, Instagram και Facebook Messenger και να  κρυπτογραφήσει από άκρο σε άκρο την επικοινωνία, ανέφεραν οι New York Times την Παρασκευή.

Ωστόσο, οι τρεις υπηρεσίες θα συνεχίσουν να είναι αυτόνομες εφαρμογές.

Όσον αφορά το Facebook  γίνονται εργασίες για την προσθήκη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο, η οποία θα παρέχει προστασία από τα κακόβουλα “μάτια”, και οι συμμετέχοντες στη συζήτηση θα μπορούν συνομιλούν με ασφάλεια.

Στις υπόλοιπες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων εξετάζονται τρόποι για διευκόλυνση των χρηστών που συνδέονται στα μεταξύ των δίκτυα.

“Υπάρχει πολλή συζήτηση, καθώς ξεκινάμε μία μακρά διαδικασία εξεύρεσης λύσεων για το πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό”, είπε ένας εκπρόσωπος.

Μετά τις αλλαγές, ένας χρήστης του Facebook, για παράδειγμα, θα μπορεί να στείλει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα σε κάποιον που έχει λογαριασμό σε WhatsApp, σύμφωνα με τους New York Times.

Κάποιοι προηγούμενοι μηχανικοί ασφαλείας του Facebook και ένας εμπειρογνώμονας εξωτερικής κρυπτογράφησης ανέφεραν ότι το σχέδιο θα μπορούσε να είναι καλή είδηση ​​για την ιδιωτική ζωή των χρηστών, ιδίως με την επέκταση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.
George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Reuters

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα