19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το επόμενο Xbox αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020

1 min read
5b57113eab32a61b008b46c7 960 4801 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Xbox One X (αριστερά) και το Xbox One S (δεξιά).

Νέες κονσόλες παιχνιδιών ; Από τώρα???

Χμμμ και Ναι και ΟΧΙ.

Φαίνεται ότι έχουμε ακόμα μέχρι το 2020 τουλάχιστον, πριν φτάσει ο νέος διάδοχος του Xbox One, σύμφωνα πάντα  με τις τελευταίες φήμες και  σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που κοινοποίησε δημοσίως ο επικεφαλής της Microsoft Xbox, Phil Spencer.

Μεταξύ αρκετών αναφορών από τον Brad Sams στις δηλώσεις του στο Thurrott και του Spencer και σε συνδυασμό από ορισμένες νέες δηλώσεις από τα κεντρικά των Windows , έχουμε πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα των σχεδίων της Microsoft για τις επόμενες κονσόλες Xbox.

Σας παραθέτουμε αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

1. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα το επόμενο Xbox τον Ιούνιο του 2018, στο ετήσιο φόρουμ E3 στο Λος Άντζελες.

1. Microsoft officially announced the next Xbox in June 2018, at its annual E3 briefing in Los Angeles.
Τον Ιούνιο του 2017, η Microsoft αποκάλυψε και κυκλοφόρησε το Xbox One X, μια πολύ ισχυρότερη έκδοση του Xbox One που κοστίζει περίπου  $ 500.

Προς έκπληξη όλων, ο Spencer ανακοίνωσε τις προθέσεις της Microsoft για τον διάδοχο του Xbox One.

“Η ίδια ομάδα με την πρωτοφανή απόδοση με το Xbox One X πλέον σχεδιάζει τις επόμενες κονσόλες Xbox”, είπε στη σκηνή στο Λος Άντζελες στις 10 Ιουνίου, “όπου θα ανταποκριθούμε για άλλη μια φορά στη δέσμευσή μας να ορίσουμε το σημείο αναφοράς για τις κονσόλες παιχνιδιών . “

Ο Spencer έδωσε περισσότερες πληροφορίες κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Giant Bomb Jeff Gerstmann την ίδια εβδομάδα.

“Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει”, δήλωσε ο Spencer, αναφερόμενος στη Sony και τη Microsoft για τις νέες κονσόλες. “Είναι κάτι τέτοιο, όπως  το κυκλοφόρησαν το” Xbox One X “. Τι θα γίνει στη συνέχεια; Γιατί δεν απολύουν όλη την ομάδα παραγωγής τους; Πότε θα βγει η επόμενη κονσόλα; ” Τι νομίζετε ότι κάνουν; “

Είπε ότι  αυτή η ανακοίνωση είχε σκοπό να καθησυχάσει τους φανατικούς λάτρεις του είδους .

“Δεν θα γίνει αύριο, αλλά δεν ήθελα οι άνθρωποι να σκέφτονται ότι βαδίζουμε μακριά από αυτό το κομμάτι του brand name και της επιχείρησης, επειδή είναι πολύ σημαντικό για μας”, είπε ο Spencer.

Όσον αφορά πάντως αυτό που θα έχει ή θα έχουν αυτή η κονσόλα (ή οι κονσόλες), ο Spencer δεν μας έδωσε ακόμη σημαντικά στοιχεία.

2. Η Microsoft έχει (τουλάχιστον) δύο κονσόλες Xbox στα σκαριά.

2. Microsoft has (at least) two Xbox consoles in the works. Microsoft

Σημειωτέον, ο Spencer είπε “οι κονσόλες” – και όπως καταλαβαίνουμε η Microsoft προφανώς εργάζεται σε περισσότερους από έναν μελλοντικούς διαδόχους του Xbox One.

Οι φήμες δείχνουν ότι η Microsoft δημιουργεί δύο νέες κονσόλες που θα συνυπάρχουν: ένα μικρότερο, λιγότερο δαπανηρό Xbox επικεντρωμένο στα streaming βιντεοπαιχνιδιών και ένα μεγαλύτερο, πιο παραδοσιακό και ακριβότερο Xbox που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει παιχνίδια τοπικά.

Μια αναφορά των Windows Central αναφέρει ότι αυτές οι κονσόλες φέρουν κωδικές ονομασίες “Lockhart” και “Anaconda”, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η Microsoft δεν προσφέρει υπηρεσία streaming βιντεοπαιχνιδιών – αλλά τέτοια υπηρεσία είναι ήδη στα άμεσα πλάνα της.

“Οι μηχανικοί μας που εργάζονται πάνω στο cloud χτίζουν ένα δίκτυο streaming παιχνιδιών για να ξεκλειδώσουν ποιοτικά παιχνίδια σε κονσόλες σε οποιαδήποτε συσκευή”, δήλωσε ο Spencer στη σκηνή τον Ιούνιο. “Όχι μόνο αυτό, είμαστε αφοσιωμένοι στην τελειοποίηση της εμπειρίας σας παντού , από οπουδήποτε θέλετε να παίξετε – στο Xbox, στον υπολογιστή σας ή ακόμα και στο τηλέφωνό σας”.

  Αυτή η δήλωση είναι η πιο σημαντική απόδειξη για τα σχέδια της Microsoft για το μέλλον των παιχνιδιών.

“Υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι που παίζουν βιντεοπαιχνίδια στον πλανήτη σήμερα. Δεν πρόκειται να πουλήσουμε 2 δισεκατομμύρια κονσόλες”, μου είπε ο Spencer σε συνέντευξή του μετά από την παρουσίασή του.

“Πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν τηλεόραση, πολλοί δεν έχουν ούτε υπολογιστή και για πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη το τηλέφωνο είναι η υπολογιστική συσκευή τους”, δήλωσε. “Είναι πραγματικά για την προσέγγιση ενός πελάτη όπου και αν βρίσκεται και σε όποια συσκευή κατέχει.”

Ωστόσο, η λογική υπαγορεύει ότι η δυνατότητα ” live streaming παιχνιδιών ποιότητας κονσόλας σε οποιαδήποτε συσκευή” εξαρτάται από κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις στις ταχύτητες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Αντιμετωπίζει, επίσης, εμπόδια όπως το αβέβαιο μέλλον των νόμων για την ουδετερότητα και τα ανώτατα όρια δεδομένων για τους καταναλωτές.

Η απάντηση της Microsoft σε αυτά τα πιθανά προβλήματα είναι η πλατφόρμα του cloud Azure, μια υποδομή που λίγες εταιρείες έχουν.

“Πενήντα data centers σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μας επιτρέπουν να κάνουμε τέτοια σχέδια ανάπτυξης μας στο χώρο αυτό”, είπε ο Spencer.

Τον Οκτώβριο, η Microsoft παρουσίασε επίσημα την φιλόδοξη αυτή υπηρεσία streaming – αυτή τη στιγμή είναι γνωστή ως “Project xCloud” και είναι ασαφές πότε θα τεθεί σε λειτουργία.

3. Οι νέες κονσόλες Xbox φημολογούνται ότι θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Φαίνεται ότι οι δύο νέες κονσόλες Xbox θα φτάσουν το 2020.

Αυτό σύμφωνα με τον Sams , ο οποίος δήλωσε τον Ιούλιο ότι η κονσόλα χαμηλού κόστους, εστιασμένη σε streaming, ήταν “ήδη στα σχέδια της Microsoft από την παραδοσιακή κονσόλα που θα κυκλοφορήσει και το 2020.”

Η Microsoft δεν έχει δηλώσει επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας για την επόμενη κονσόλα, αλλά το 2020 είναι μια λογική υπόθεση λαμβάνονταις υπόψη τις κινήσεις της αν κοιτάξουμε λίγο πιο πίσω. Οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών για οικιακή χρήση τείνουν να υπάρχουν σε έναν κύκλο ζωής πέντε έως 10 ετών και το 2020 είναι επτά χρόνια από την ανακοίνωση και την κυκλοφορία του Xbox One το 2013.

4. Το κωδικό όνομα της νέας κονσόλας αναφέρεται ως “Scarlett”.

4. The working codename is reportedly NBC / “Σάββατο βράδυ ζωντανά”

Όταν σχεδιάζονταν το Xbox One, είχε την κωδική ονομασία όνομα “Durango” ( και, ενίοτε “Cryptos” ).

Στην περίπτωση των νέων κονσολών Xbox, σύμφωνα με τον Sams, η κωδική ονομασία θα είναι “Scarlett”.

Τι σημαίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει…

Πάντως”Scarlett” φέρεται να είναι το επίσημο όνομα του συνολικού έργου ενώ”Lockhart” και “Anaconda” οι κωδικές ονομασίες για τις δύο εκδόσεις των επόμενων κονσολών Xbox με επικρατέστερο την κωδική ονομασία “Anaconda,” φυσικά.

5. Μια νέα σειρά παιχνιδιών είναι στα πλάνα των νέων στούντιο που αγόρασε η Microsoft.

5. A bunch of new games are in the works from new studios Microsoft bought. Microsoft

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που λείπει σύμφωνα με την Microsoft , είναι η πρωτογενής παραγωγής παιχνιδιών. Ακόμη και αν υπήρχαν , η Microsoft κατέχει μόνο τόσα στούντιο ικανά να παράγουν παιχνίδια παζλ. 🙂

Το “Halo” και το “Forza” και το “Gears of War” είναι όλα franchises άλλων εταιριών – για να μην πούμε και για το κλασσικό “Minecraft”, ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια του πλανήτη .

 Ωστόσο, το PlayStation 4 της Sony και το Nintendo switch αποκτούν αποκλειστικότητα σε τεράστιους τίτλους παιχνιδιών που μπορούν να παιχτούν μόνο στις αντίστοιχες κονσόλες τους – όπως το “God of War” και το “Super Mario Odyssey”.

Έτσι γι ‘αυτό η Microsoft αγόρασε πέντε στούντιο παιχνιδιών.

“Γνωρίζουμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα franchises”, είπε ο Spencer τον Ιούνιο. “Πιστεύαμε πραγματικά ότι χρειαζόμασταν πέντε ή έξι νέες ομάδες και προϊόντα που πιστεύαμε πραγματικά”.

 Ο Spencer ανακοίνωσε την αγορά των πέντε  στούντιο τον Ιούνιο, ως μέρος της παρουσίασης της εταιρείας που περιγράφει το μέλλον του Xbox.

“Είμαστε αποφασισμένοι να οικοδομήσουμε μια κορυφαία οργάνωση στούντιο πρατωγενούς παραγωγής παιχνιδιών”, δήλωσε ο Σπένσερ  “και κάνουμε μία από τις μεγαλύτερες μονοετείς επενδύσεις μας σε ομάδες προσθέτοντας πέντε νέα δημιουργικά στούντιο.”

Γιατί να μην εξαγοράσεις μία μεγάλη εταιρεία , όπως η EA ή η Activision, με μία πληθώρα τίλτων παιχνιδιών; Είναι περίπλοκο , αλλά εδώ είναι η απάντηση του Spencer: «Δεν θα μπορούσα να βρω μία εταιρεία με μια συλλογή αρκετά ικανοποιητική».

Αργότερα το 2018, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά δύο ακόμη στούντιο : Obisidian Entertainment και Inxile Entertainment. Αυτό αυξάνει το γενικό σύνολο στα επτά νέα στούντιο κάτω από την ομπρέλα παιχνιδιών της Microsoft.

Πηγή  https://www.businessinsider.com

Μετάφραση kirilos2000,

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα