26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το PC Manager της Microsoft ίσως και να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο διαφημίζεται

1 min read
microsoft pc manager | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα την εφαρμογή PC Manager στο Microsoft Store , υποσχόμενη για βελτιστοποίηση απόδοσης και βολικά εργαλεία για χρήστες Windows 10 και 11 . Ενώ προσφέρει φαινομενικά χρήσιμες λειτουργίες, έχουν προκύψει ανησυχίες σχετικά με τις μεθόδους και τις πιθανές λειτουργίες του.

Microsoft PC Manager: Cloud μια χρήσιμη εφαρμογή

1680073080 microsoft pc manager | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μια κύρια ανησυχία επικεντρώνεται στη λειτουργία “Βαθύς καθαρισμός” της εφαρμογής, η οποία εκκαθαρίζει τον φάκελο Prefetch των Windows . Αυτός ο φάκελος αποθηκεύει δεδομένα για εφαρμογές που εκκινούνται συχνά, με στόχο να επιταχύνει τις επόμενες εκκινήσεις τους. Ωστόσο, η ίδια η Microsoft συμβουλεύει να μην τροποποιήσετε αυτόν τον φάκελο, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση αυξάνοντας τους χρόνους εκκίνησης. Αυτή η ασυμφωνία εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την πιθανή βλάβη της προσέγγισης του PC Manager.

Περαιτέρω εξέταση αποκαλύπτει την παρουσία συνδέσμων θυγατρικών στην ενότητα Εργαλειοθήκη, οι οποίοι κατευθύνουν τους χρήστες σε κινεζικούς ιστότοπους λογισμικού με παραμέτρους παρακολούθησης. Αυτοί οι σύνδεσμοι φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με την υπόσχεση της εφαρμογής να είναι “καθαρή χωρίς εισβολή”, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη συλλογή δεδομένων και την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Αν και τα ευρήματα αυτά δεν χαρακτηρίζουν οριστικά το PC Manager ως κακόβουλο, δικαιολογούν την προσοχή πριν από τη χρήση του. Επισημαίνουν πιθανές παγίδες ακόμη και μέσα στα επίσημα εργαλεία που αναπτύσσει η Microsoft, προτείνοντας μια κριτική προσέγγιση των βελτιστοποιητών επιδόσεων και των καθαριστικών συστημάτων γενικά.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, εδώ είναι μερικά βασικά συμπεράσματα:

  • Προσεγγίστε τους βελτιστοποιητές απόδοσης με προσοχή:  Πάντα να ερευνάτε τις πρακτικές εφαρμογών και τις κριτικές χρηστών πριν τις χρησιμοποιήσετε, ακόμα κι αν προέρχονται από αξιόπιστες πηγές.
  • Κατανοήστε τους κινδύνους από την τροποποίηση των αρχείων συστήματος:  Η παρέμβαση σε βασικούς φακέλους συστήματος, όπως το Prefetch, μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες.
  • Προσέξτε τους συνδέσμους συνεργατών και τη πιθανή συλλογή δεδομένων: Ελέγχετε τυχόν απροσδόκητους συνδέσμους μέσα σε μια εφαρμογή. Ειδικά όταν γίνονται αξιώσεις απορρήτου.
  • Εξετάστε εναλλακτικές λύσεις:  Αξιολογήστε εάν η μη αυτόματη συντήρηση του συστήματος ή τα ενσωματωμένα εργαλεία βελτιστοποίησης του συστήματος μπορεί να είναι ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα.

Τελικά, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σχετικά με τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για βελτιστοποίηση του υπολογιστή σας καθώς πολλές φορές μπορεί να εκθέσετε ανεπανόρθωτα τα προσωπικά σας δεδομένα!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα