Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google Επενδύει €25 Εκατομμύρια για την Ενίσχυση των Δεξιοτήτων Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

1 min read
Google AI ftr1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους €25 εκατομμυρίων με στόχο τον εξοπλισμό των Ευρωπαίων με τις δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) που απαιτούνται για να ανθήσουν στον σύγχρονο εργασιακό χώρο. Η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες προσπάθειες της εταιρείας να γεφυρώσει το χάσμα δεξιοτήτων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και να δώσει δυνατότητες στους πολίτες να αξιοποιήσουν το μετασχηματιστικό δυναμικό αυτής της τεχνολογίας.

Η βασική ανησυχία που ωθεί την επένδυση της Google είναι το διευρυνόμενο χάσμα δεξιοτήτων που απειλεί να αφήσει πολλούς πίσω καθώς η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης επιταχύνεται σε διάφορους κλάδους. Παρέχοντας χρηματοδότηση και υποστήριξη σε προγράμματα κατάρτισης τεχνητής νοημοσύνης, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να ξεκλειδώσει ευκαιρίες για άτομα με ποικίλα υπόβαθρα, ανεξαρτήτως του ιστορικού τους. Αυτή η εστίαση στην ένταξη είναι καίρια, καθώς η πρόσβαση στη γνώση και στις δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό παράγοντα οικονομικής κινητικότητας και κοινωνικής προόδου.

google io ai search 645bf18b5f597 sej | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Shutterstock

Ένας βασικός πυλώνας της πρωτοβουλίας είναι η ίδρυση “Ακαδημιών Ανάπτυξης”, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να ενδυναμώσουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ώστε να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για την επέκταση και την καινοτομία. Επιπλέον, η Google επεκτείνει τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης σε 18 γλώσσες, καθιστώντας τα πολύτιμα μαθησιακά εργαλεία πιο προσιτά σε όλα τα σύνορα.

Κοιτώντας πέρα από την εταιρική εκπαίδευση, η Google δημιουργεί “Ακαδημίες Ανάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων” σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Αυτά τα προγράμματα θα καλλιεργήσουν φιλόδοξους επιχειρηματίες, υποστηρίζοντάς τους στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της κυβερνοασφάλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακαδημίες αυτές λειτουργούν χωρίς περιορισμούς ιδίων κεφαλαίων, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Google για την προώθηση της ανεξάρτητης καινοτομίας προς όφελος όλων.

Προσφέροντας χρηματοδότηση και υποστήριξη σε κοινωνικές επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, η πρωτοβουλία της Google διευρύνει τις ευκαιρίες για άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη βασικών γνώσεων, δεξιοτήτων, καθώς και αυτοπεποίθησης για την ΤΝ. Η επένδυση αυτή ανταποκρίνεται στην επιτακτική ανάγκη να γεφυρωθούν τα κενά δεξιοτήτων και να αμβλυνθούν οι ανισότητες.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα